“Dune:The Sisterhood” Yönetmeni ve Yıldızı Diziden Ayrılıyor!

01.03.2023 16:14
“Dune:The Sisterhood” Yönetmeni ve Yıldızı Diziden Ayrılıyor!

Dune:The Sisterhood"  yönetmeni ve yıldızı “yaratıcı değişiklikler” sebebi ile HBO Max dizisinden ayrılık kararı aldı.

HBO Max’ın “Dune” yan yapımı “The Sisterhood”da bazı değişiklikler yaşanıyor. Hem yönetmen Johan Renck hem de yıldız Shirley Henderson HBO Max dizisinden ayrıldı.
HBO tarafından sağlanan habere göre prodüksiyon “önceden planlanmış bir ara” verdi.

Yayıncıya göre haber, prodüksiyonun "önceden planlanmış bir ara" almasıyla geldi.

Bir HBO Max temsilcisi durumu "Mümkün olan en iyi diziyi yaratmak ve kaynak malzemeye sadık kalmak için yapımda bazı yaratıcı değişiklikler yapılıyor" olarak açıkladı. “Johan Renck dizideki çalışmalarını tamamladı ve yeni bir yönetmen getiriliyor; Karşılıklı anlaşma sonucu Johan, başka projelerde yer almaya karar verdi. Ek olarak, Shirley Henderson diziden ayrılacak ve artık Tula Harkonnen'i canlandırmayacak."

Renck ve Henderson, yapımdan ayrılan ilk isimler değil. Geçen sene kasım ayında dizinin yaratıcısı Diane Ademu-John, dizinin eş yürütücüsü olmayı bırakmıştı. Fakat yönetim kurulunda yürütücü yapımcı olarak projede yer almaya devam etmişti. Alison Schapker ise dizinin tek yürütücüsü olarak projede yer almaya devam ediyor. Brian Herbert ve Kevin J. Anderson’ın yazdığı “Sisterhood of Dune” romanını baz alırsak “Dune: The Sisterhood” dizisi “Dune”da gerçekleşen olayların 10,000 yıl öncesinde geçiyor. Kadroda ise Emily Watson, Indira Varma, Travis Fimmel, Sarah-Sofie Boussnina, Shalom Brune-Franklin, Faoileann CunninghamAoife Hinds ve Chloe Lea yer alıyor.

“Dune: The Sisterhood”un Kasım 2023’te yayınlanması bekleniyor. Denis Villeneuve’in  Frank Herbert’in 1965’te yazdığı romanından uyarladığı “Dune: Part Two” ise 3 Kasım’da vizyona girecek. 

Kaynak: Variety