Guillermo del Toro; Oscar Isaac, Andrew Garfield ve Mia Goth’u “Frankenstein” İçin Buluşturabilir!

16.03.2023 13:03
Guillermo del Toro; Oscar Isaac, Andrew Garfield ve Mia Goth’u “Frankenstein” İçin Buluşturabilir!

Oscar Isaac, Andrew Garfield ve Mia GothGuillermo del Toro'nun Netflix yapımı "Frankenstein" filmi için görüşmelerde!

Guillermo del Toro, “Pinokyo”daki karanlık yorumuyla ‘En İyi Animasyon’ dalında Oscar'ı kazandıktan sadece birkaç gün sonra, yeni filminin kadrosunu için arayışa girdi.

Projeye yakın kaynaklar, Andrew Garfield, Oscar Isaac ve Mia Goth'un, del Toro'nun yazıp yöneteceği Netflix yapımı “Frankenstein” filmi için ön görüşmeler gerçekleştirdiğini belirtti.

Del Toro, İngiliz yazar Mary Shelley'nin 1818 tarihli romanına dayanan projeyi birkaç yıldır geliştiriyor, ancak kaynak materyali ne kadar sadık yorumlamaya niyetli olduğu belli değil. Ayrıca filmde Isaac'ın Dr. Frankenstein, Garfield'ın da yaratık rölü için düşünüldüğü söylense de net bir bilgi yok. Şimdilik Netflix de filmle ilgili resmi bir açıklama yapmadı. 

Del Toro'nun geçtiğimiz pazar günkü Oscar galibiyeti, 2017 yapımı “The Shape of Water” ile kazandığı iki ödülden sonra üçüncü Akademi Ödülü oldu.

Garfield en son Hulu mini dizisi “Under the Banner of Heaven”da rol aldı, geçtiğimiz yıl “Spider-Man: No Way Home”da göründü ve Netflix'in “Tick, Tick… ​​Boom!” ile ‘En İyi Erkek Oyuncu’ dalında Oscar’a aday gösterildi.

Isaac, yakın zamanda "Scenes From a Marriage" ve Marvel'ın "Moon Knight" adlı mini dizilerin yanı sıra "The Card Counter" ve "Dune"da rol aldı.

Goth en çok Ti West'in "X", "Pearl" ve yakında çıkacak olan "MaXXXine" filmini kapsayan "X" üçlemesiyle tanınıyor. Ayrıca Goth bu sene Brandon Cronenberg imzalı “Infinity Pool”da rol aldı.

Kaynak: Variety