Robert Downey Jr., “Vertigo” Filminin Yeniden Çeviriminde Yer Alabilir!

29.03.2023 09:29
Robert Downey Jr., “Vertigo” Filminin Yeniden Çeviriminde Yer Alabilir!

Yeniden çevirimi üzerinde çalışılan “Vertigo” filminde, Robert Downey Jr.’ın oyuncu kadrosunda olması planlanıyor!

Paramount Pictures, Alfred Hitchcock'un 1958 tarihli klasik psikolojik gerilim filmi “Vertigo”nun yeniden çeviriminin haklarını satın aldı ve Robert Downey Jr.’ın filmde rol alma olasılığı konuşuluyor.

Downey Jr., Team Downey yapım şirketi aracılığıyla eşi Susan Downey ve Davis Entertainment aracılığıyla John Davis ve John Fox ile birlikte projenin yapımcılığını üstleniyor. "Peaky Blinders"ın yaratıcısı Steven Knight, Lucasfilm için isimsiz bir "Star Wars" filmi yazma taahhüdünün hemen ardından "Vertigo"nun senaryosunu yazmaya hazırlanıyor.

Downey, şimdiye kadar yapılmış en yüksek hasılatlı  filmlerden biri olan 2019 yapımı “Avengers: Endgame” ve pek başarı yakalayamayan 2020 yapımı “Dolittle”dan bu yana çok göz önünde değildi. Babasıyla ilgili "Sr." belgeselinin yapımcılığını üstlendi ve bu belgeselde rol aldı. Bu Temmuz'da ise büyük ses getirmesi beklenen Christopher Nolan'ın tarihi destanı olan "Oppenheimer" filminde seyirci karşısına çıkacak.

Orijinal “Vertigo”da James Stewart, ciddi bir vertigo vakasının neden olduğu felç edici yükseklik korkusu nedeniyle emekli olan San Francisco polis dedektifi John “Scottie” Ferguson'u canlandırmıştı. Filmin konusu ise şöyle; bir tanıdığının karısı olan Madeleine'in (Kim Novak) peşine düşmesi için tutulan Scottie, ona takıntılı hale gelir. Ancak yükseklik korkusu yüzünden, bir kuleye tırmanıp ölümüne atlayan Madeleine’i kurtarmayı başaramaz ve işler bu noktadan sonra tuhaflaşır.

Yeni uyarlanacak filmle ilgili diğer detaylar henüz belli değil.

Kaynak: Variety