“Moana” Canlı-Aksiyon Filmi Oluyor!

04.04.2023 13:53

Disney’in hit müzikal animasyonu “Moana” canlı-aksiyon filmi olarak dönüyor!

Dwayne Johnson, 3 Nisan'da gerçekleştirilen Disney hissedarlar toplantısında "Moana"nın canlı aksiyon uyarlamasının geleceğini duyurdu.

Johnson Twitter’da “Moana'nın güzel hikayesini canlı aksiyon olarak sinemaya taşıdığımızı söylemekten gurur duyuyorum! Maui hayatımı değiştirdi (seni özledim büyükbaba), hikayemizi müzik ve dans aleminde anlatmak için Disney ile ortak olmaktan onur duyuyorum.” sözlerini paylaştı.

2016 tarihli animasyon Disney için bir hit oldu ve gişede 680 milyon doları aştı. Yeni filmin yapımcılığını Seven Bucks Productions aracılığıyla Johnson, Dany Garcia, Hiram Garcia ve Flynn Picture Co aracılığıyla Beau Flynn üstlenecek. Yürütücü yapımcılar arasında orijinal filmde Moana'yı seslendiren Auli'i Cravalho ve Flynn Picture Co'dan Scott Sheldon yer alıyor. Jared Bush ve Samoalı endüstri lideri Dana Ledoux Miller da yapımda yer alacak.

Johnson'ın rolünü yineyeceği konuşulurken, Cravalho'nun oyuncu olarak filmde olmayacağı söyleniyor.

Johnson yaptığı açıklamada, "'Moana'nın güzel hikayesini canlı aksiyon olarak sinemaya getirdiğim için derinden şükran duyuyorum" dedi. "Bu hikaye benim kültürüm, halkımızın zarafetinin ve savaşçı gücünün simgesi. Bu kültürü gururla tenimde ve ruhumda taşıyorum Rahmetli büyükbabam Yüksek Şef Peter Maivia'nın manası ve ruhundan ilham alan Maui ile yeniden bir araya gelmek için hayatta bir kez karşılaşılabilecek bu fırsat benim için derin anlamlar taşıyor. Disney'deki ortaklarıma, bu özel çabaları ve bağlılıkları için teşekkür etmek istiyorum çünkü insanlarımızın hikayesini, tutkumuzu, amacımızı onurlandırmak için müzik ve dans dünyasından daha iyi bir dünya olamaz. Polinezya halkı olarak kim olduğumuzun özü.”

Johnson’ın duyuruyu yaptığı bir de video yayınlandı. Videoyu ise yukarıda izleyebilirsiniz. 

"Moana filminin konusu ne?

Antik çağlarda Okyanusya'daki Güney Pasifik adalarında yaşayan bir genç kız olan Moana, kuşaklar boyunca denizlerde yolculuk etmiş bir ailenin temsilcisidir. Ailesine ve yaşadığı adanın halkına yardım edebilmek amacıyla maceralı bir yolculuğa çıktığında, hayran olduğu yarı-tanrı Maui ile işbirliği yapması gerekecektir. 

Kaynak: Variety