"Shrek 5" Orijinal Kadrosuyla Geliyor!

07.04.2023 12:57

DreamWorks Animation’ın yaratıcı ortağı Chris Meledandri "Shrek 5" filminin yolda olduğunu duyurdu!

Illumination'ın kurucusu ve CEO'su Chris Meledandri, animasyon imparatorluğunu aynı anda birden fazla yeni film ve devam filmiyle genişletmeye uğraşıyor. "Sing", "Despicable Me" ve "Secret Life of Pets" serilerinin devam filmleri ile beraber bu sonbaharda, Yeni Zelanda'da bir gölette yaşayan ve kışlar artık daha ılıman geçtiği için artık göç etmek zorunda kalmayan bir ördek ailesinin hikayesini anlatan "Migration" gibi orijinal filmlere kadar uzanan bir koleksiyon bizleri bekliyor.  Hepsinden önce, gişe hasılatı elde etmesi beklenen "The Super Mario Bros. Movie" var.

Meledandri, Illumination'ı yönetmenin ötesinde, "Shrek" serisini yeniden başlatacak gibi göründüğü için DreamWorks Animation'ın yaratıcı ortağı olarak da hizmet ediyor. Bu yüzden, "Shrek 5" için filmin orijinal seslendirme kadrosunun geri dönüşünü görmek istiyor. Henüz herhangi bir anlaşma yapılmamasına rağmen, Meledandri aktörlerle müzakerelerin iyi gittiğini söyledi. Ve böyle iyimser olmak için iyi nedenleri var.

2022’de "Shrek" yan ürünü ve devam filmi olan "Çizmeli Kedi: Son Dilek"in başarısının ardından Eddie Murphy, Shrek filmleri geri dönseydi hiç beklemeden Eşek karakterini seslendirmek için geri döneceğini söylemişti.

2001'de, "Shrek" ilk kez gösterime girdiğinde animasyon filmlerinin geleceği sonsuza kadar değişmişti. Alaycı yetişkin komedisi ile pastoral yaklaşımın çocuk dostu olarak zekice bir karışımı olan bu film serisi, mecazlar yapan aşırı karakterler, akılda kalıcı film müzikleri ve harika bir kendini keşfetme hikayesiyle peri masalı formatına değişik bir yorum getirmişti. Bunu aynı hızla 2002'de "Shrek 2", 2007'de "Shrek 3" ve en son 2010'da "Shrek: Sonsuza Kadar Mutlu" filmleri izledi.

Yeni filmin detayları ve gösterim tarihi henüz tam olarak belli değil. Ama hayranların sabırsızlıkla beklediği göz önüne alınırsa yeni haberleri yakın zamanda bekleyebiliriz.

Kaynak: Vairety