"The Resident" Altı Sezonun Ardından İptal Edildi!

10.04.2023 10:25

Fox, Perşembe günü yaptığı açıklamada, "The Resident"ın altıncı sezonuyla sona erdiğini açıkladı!

Tıbbi drama, Chastain Memorial Hastanesi'ndeki doktor ve hemşirelerin kişisel ve profesyonel zorluklarla karşı karşıya kalmalarını ve hastalarının sağlığı için mücadele etmelerini konu alıyor. Dizide Matt Czuchry, Bruce Greenwood, Manish Dayal, Malcolm-Jamal Warner, Jane Leeves, Jessica Lucas, Anuja Joshi, ve Miles Fowler’ın rol alıyordu.

Altıncı sezonun reytingleri bir önceki yıla göre %27 düşerek kilit nüfusta 0,5 reytinge ulaştı. Ortalama bir izleyici kitlesiyle izlenme oranında %12'lik bir düşüş yaşadı. 2018'deki ilk sezonuyla karşılaştırıldığında, son bölüm genel olarak %69 ve çoklu platformda %35 düştü.

Yapımda ortak yaratıcı olan Amy Holden Jones, Peter Elkoff, Andrew Chapman, Rob Corn, Oly Obst ve Antoine Fuqua ile birlikte baş yapımcı olarak görev yaptı. Ve dizinin yapımcılığını 20th Television üstlenmişti.

İptal haberi, Fox'un bu hafta başlarında tıbbi drama “Doc”u sipariş etmesinden kısa bir süre sonra geldi. Dünyaca ünlü İtalyan dizisi “Nelle Tue Mani”ye dayanan dizi, Minneapolis'teki Westside Hastanesi Dahiliye ve Aile Hekimliği Şefi Dr. Amy Elias'a odaklanacak. Bir beyin hasarı hayatının son sekiz yılını sildikten sonra Amy, tedavi ettiği hastaları, terslediği meslektaşlarını, boşandığı ruh ikizini, şimdi sevdiği adamı ve buna neden olan trajediyi hatırlamadığı yabancı bir dünyada gezinmek zorundadır. Şimdi, yaklaşık on yıllık bilgi ve tecrübesini kaybetmiş olmasına rağmen doktorluk yapmaya devam ederken, görüşmediği 17 yaşındaki kızına ve bir avuç arkadaşına güvenmek zorundadır.

Sony Pictures Television ve Fox Entertainment Studios'un ortak yapımcılığını üstlendiği “Doc”un yaratıcı yapımcılığını Barbie Kligman, Hank Steinberg ve Erwin Stoff üstlenecek.

Kaynak