"Moana" Canlı Aksiyon Filmi Ekim'de Çekime Başlayacak!

26.04.2023 12:43

Dwayne The Rock Johnson, iki hafta önce kendisinin ve Disney'in 2016'nın hit animasyon filmi olan Moana'nın canlı aksiyon versiyonunu geliştirdiklerini duyurdu.

Çekimler Ekim ayında başlayacak ve Hawaii ve Georgia'da yapılacak. Disney, her iki bölgede de canlı aksiyon yapımlarını çekmeye yabancı değil, 2019'da Lady and the Tramp filmini de Georgia'da çeken stüdyo şu anda Lilo & Stitch canlı aksiyon filmini Hawaii'de çekiyor.

Yeni uzun metrajlı filmin yapımcılığını Seven Bucks Productions aracılığıyla Dwayne Johnson, Dany Garcia ve Hiram Garcia ve Flynn Picture Co. aracılığıyla Beau Flynn üstleniyor. Disney'in Oscar ödüllü uzun metrajlı filmi Enkanto'nun yönetmeni ve ortak yazarı ve Disney'in başka bir Oscar ödüllü filmi “Zootopia”nın yazarı ve yardımcı yönetmeni olan Jared Bush, 2016 yapımı Moana'nın senaryosunu yazmıştı. Film tıpkı animasyonu gibi, kendi yolunu açmaya hevesli genç bir kadının gözünden Pasifik Adalıların topluluklarını ve geleneklerini kutlayacak.

Moana'nın kendini keşfetme ve atalarının yaşamları üzerine düşünme yolculuğu, tıpkı Maui adlı sürgündeki bir yarı tanrı ile kurduğu yeni dostluğu gibi dünya çapında kalpler kazanmıştı. Walt Disney Animation Studios filmi olan yapım, 23 Kasım 2016'da gösterime girip ve küresel gişede yaklaşık 644 milyon dolar hasılat elde etmişti. 2019’da Disney+ yaptığı lansman ile beraber tekrar çıkış yapan film, 2022'de Amerika Birleşik Devletleri'nde izlenen en iyi 15 film arasında yer alıyor.

Lin-Manuel Miranda ve Mark Mancina tarafından yazılan filmin müzikleri dünya çapında üne kavuşmuştu. Miranda, "How Far I'll Go" şarkısıyla görsel medya için yazılmış en iyi şarkı dalında GRAMMY ödülü ve sinema filmleri için yazılmış en iyi müzik dalında Oscar adaylığına kazanmıştı.

Filmin canlı aksiyon versiyonunun çekimlerinin ne zaman biteceği ve vizyon tarihi henüz belli değil.

Kaynak: The DisInsider