Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (12 Mayıs 2023)

12.05.2023 10:11
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (12 Mayıs 2023)

Bu hafta 3’ü yerli 9 film vizyona giriyor!

Aralarında Barış Gördağ ve Yasin Çetin'in yönettiği "Koku" ve eğlenceli animasyon "Neşeli Çiftlik: Tren Kalkıyor!" da var.

 

Masum (L'innocent)

Süre: 99dk

Tür: Komedi, Romantik, Suç

Yönetmen: Louis Garrel

Senarist: Louis Garrel , Tanguy Viel , Naïla Guiguet

Oyuncular: Louis Garrel, Roschdy Zem, Noémie Merlant

Abel, annesinin hapishanedeki bir adamla evlenmek üzere olduğunu öğrenince çıldırır. En yakın arkadaşının yardımıyla, annesini korumak için elinden ne gelirse yapacaktır. Fakat yeni üvey babasıyla tanışmak, ona yeni bir bakış açısı kazandıracaktır.

 

Lanetli Kan (Blood)

Süre: 108dk

Tür: Gerilim, Korku

Yönetmen: Brad Anderson

Senarist: Will Honley

Oyuncular: Michelle Monaghan, Skeet Ulrich, Finlay Wojtak-Hissong

Jess, bir hemşiredir. Kızı ve küçük oğlu Owen ile yeni bir hayata başlamanın hayalini kurarak ailesinin eski çiftlik evine taşınır. Fakat Owen doğaüstü varlıklar tarafından ele geçirilmeye başlayınca, planları alt üst olur. Jess, oğlunu bu varlıklardan kurtarmak için ne kadar ileri gidebileceğine karar vermelidir.

 

Neşeli Çiftlik: Tren Kalkıyor! (KuToppen - På sporet)

Tür: Animasyon, Aile, Gizem

Yönetmen: Will Ashurst

Senarist: Kristian Landmark

Neşeli Çiftlik, mahsüller bir türlü büyümediği için sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Mucit Albert, bu sorunu devrim niteliğindeki buluşu nano-tohum ile çözmüştür. Buluşunu sergilemek isteyen Albert, tohumunun çalındığını fark eder. Hırsız ise aralarındadır! Klara ve Gaute, hırsızı bulmak için dünyaca ünlü dedektif Agatha Christensen’in ekibine katılır ve Neşeli Çiftlik'in geleceğini kurtarmak için heyecan dolu bir macera başlamış olur.

 

Karabasan (Nightmare)

Süre: 100dk

Tür: Bilim Kurgu, Dram, Korku

Yönetmen: Kjersti Rasmussen

Senarist: Kjersti Rasmussen

Oyuncular: Eili Harboe, Herman Tømmeraas, Dennis Storhøi

Birbirine aşık olan genç çift Mona ve Robby, Robby'nin hayalindeki işe girmesi ile yeni bir eve taşınırlar. Biraz yenileme gereken dairede sürekli komşuların kavga ve bebek çığlık sesleri duyulmaktadır. Mona bir süre sonra her uykuya daldığında daha da yoğunlaşan gece korkuları yaşamaya başlar. Çok geçmeden Mona'nın sorunları kontrolden çıkar ve bir iblis tarafından saldırıya uğradığına ikna olur.

 

Koku

Süre: 97dk

Tür: Dram

Yönetmen: Barış Gördağ , Yasin Çetin

Senarist: Hazel Sevim Ünsal

Oyuncular: Nergis Öztürk, Yunus Emre Yıldırımer, Mehlika Buğlem Kılıç

Felsefe profesörü İlhan, menopoza girdiğini öğrenince bir an önce çocuk sahibi olması gerektiğini düşünür. Psikoloji yüksek lisans öğrencisi Mustafa'yla para karşılığı bir anlaşma yapar, hamile kalır. Sıkıntılı hamilelik sürecini Mustafa'nın ailesinin yanında yani Malatya'da bir köyde atlatmak zorunda kalmıştır. İlhan'ın yolu köyde sağır, dilsiz ve küçük bir kız çocuğu olan Zel ile kesişir. Zel'in hafızasında yer edinen nergis kokusu ile aralarında gelişen sevgi bağı ikisinin hayatını nasıl etkileyecektir? 

 

Belle ve Sebastian: Cesur Dostum (Belle et Sébastien: Nouvelle Génération)

Süre: 96dk

Tür: Aile, Macera

Yönetmen: Pierre Coré

Senarist: Pierre Coré

Oyuncular: Robinson Mensah Rouanet, Michele Laroque, Alice David

10 yaşındaki Sebastien, tatilini çok istekli olmasa da dağlarda anneannesi ve teyzesi ile geçirmektedir. Onun gibi şehirli bir çocuk için koyunlarla ilgilenmek çok da heyecan verici değildir -ta ki sahibi tarafından kötü davranılan köpek Belle ile tanışana kadar. Bu haksızlıkla savaşmak ve yeni arkadaşını korumak için Sebastien elinden geleni yapacak ve hayatının en çılgın yazını geçirecektir.

 

Sırrı Cin

Süre: 83dk

Tür: Korku

Yönetmen: Uğur Karakuzu

Oyuncular: Serkan Güney, Zöhre Alsan, Leyla Parlak

Tülay, bir köye öğretmen olarak atanmıştır ve köyün muhtarıyla görüştükten sonra Zeynep öğretmenin evinde konaklayabileceğini öğrenir. Zeynep öğretmenin evine yerleştiğinde başlarda her şey iyi görünse de birlikte çıktıları gezide bir kayalık alanda karşılarına çıkan sır, hayatlarını içinden çıkılamaz bir hâle getirir.Babil cinlerinin gizlediği sır açığa çıkacaktır.

 

Sword Art Online the Movie: Progressive - Scherzo of Deep Night

Süre: 100dk

Tür: Animasyon, Bilim Kurgu, Aksiyon, Fantastik

Yönetmen: Ayako Kouno

Senarist: Reki Kawahara

Ölümcül oyunun başlamasının üzerinden iki ay geçmiştir, Kirito ve Asuna gelişme kaydetmeye devam etmektedir. Hazine için durduklarında ise Asuna'nın en az sevdiği canavarla karşı karşıya gelirler.

 

Ruh Azabı

Süre: 90dk

Tür: Korku

Yönetmen: Suat Ergin

Senarist: Ali Poyraz

Oyuncular: Ayşe Kement, Melike Kurt, Duygu Baydur Poyraz

Karısı intihar eden adam kendini eve kapatır ve dışarısıyla bağlantısını keser. Bir gün eve gelen yakın arkadaşı onun ıkılmış halini görünce, kafasını dağıtması ve dinlenmesi için onu artık kullanmadıkları ve gençlik yıllarında hep beraber keyifli vakit geçirdikleri yazlık evlerine götürür. Fakat aslında o eve gelmesi tesadüf değildir. Daha önce orada ölen bir kız, ruhunun bu dünyada huzur bulmadığı için adamın gelişinden hoşnut olmayacaktır.