TRT'nin Yeni Dijital Platformu "Tabii" Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

22.05.2023 10:12
TRT'nin Yeni Dijital Platformu

Tabii adlı TRT'nin uluslararası dijital platformu, hazırlık sürecini tamamladıktan sonra yayın hayatına başlamıştır.

Tabii platformuyla ilgili, içerisinde ne çeşit içeriklerin yer alacağı gibi detaylar da merak edilmekteydi. TRT Tabii, başlangıçta 25 ülkede ve 5 farklı dilde erişilebilir olacak şekilde hizmet veriyor. İngilizce, İspanyolca, Arapça ve Urduca gibi dillerde seslendirme seçeneklerini izleyicilere sunuyor. Platforma akıllı telefon, tablet, televizyon ve bilgisayar gibi çeşitli cihazlardan erişim sağlayabilirsiniz.

Tabii platformunun yazılımı ve teknik altyapısı, TRT’nin bir araya getirdiği, tamamı Türk mühendislerden oluşan bir ekip tarafından hazırlandı. Platformda bulunan içerik kütüphanesi toplamda 15 bin saatlik bir süreye sahip.

Başlangıçta Türkiye'deki kullanıcılara ücretsiz sunulacak platformda, aksiyondan komediye, tarihi dramadan animasyona kadar geniş bir içerik yelpazesi yer alıyor. "Mevlana Celaleddin-i Rumi" adlı yapım, zamanı ve mekanı aşan etkileyici bir hikayesiyle dikkat çekmekte. Ayrıca "Tozkoparan" ise gençlerin oklarıyla amansız bir mücadele verdiği maceralarıyla ilgi çeken bir yapım. Bunlar, ilk etapta 23 yapım ile yayına başlayan platformun, eşsiz hikayeleri Türkiye'den dünyaya ulaştırmayı amaçladığı bazı işleri.

7 Mayıs itibariyle yayın hayatına başlayan platforma şu anda www.tabii.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: TRT Haber