Beğenilen Dizi "Succession" için Veda Vakti!

30.05.2023 09:53
Beğenilen Dizi

Çok sevilen dizi “Succession” final sezonuyla yarın ekranlara veda ediyor!

Dördüncü ve final sezonunun sonunda "Succession", korkunç lider Logan Roy kadar tüyler ürpertici  benzerlik taşıyan bir noktada bitti. Logan'ın üçüncü bölümde aniden ve şok edici bir şekilde ölümü sonrasında, meslektaşları ve aynı zamanda çocukları olan karakterler, dizinin başından beri kafalarını kurcalayan soruya cevap bulmak için telaş içindeydiler.

"Succession" dizisi Logan'ın beklenmedik ve aniden gelen ölümüyle gösterdiği gibi, gelecek tahmin edilemez. Ancak dizinin 28 Mayıs'ta yayınlanacak final bölümü öncesinde, dizinin neden bu dönemi şekillendiren ve Emmy ödüllerinde domine eden bir başarıya sahip olduğuna bakabiliriz. "Succession", aşırı zenginlerin iç dünyalarını keşfeden ilk dizi değil tabi ki. Bu dizi, karakterlerinin tuhaflıkları, travmaları ve karmaşalarıyla o kadar tamamlanmış bir portre çiziyor ki, izleyici onların, görmedikleri bir durumda nasıl tepki vereceklerini hayal edebiliyor.

"Succession" dizisi boyunca yaratıcılığını üstlenen Jesse Armstrong ve işbirlikçileri, Roy’ların her birini ve onların dostlarını gerçek hayattan ilham alınan karakterlerinden daha fazlasını anlayabileceğimiz, belki sevmesek bile en azından derinden anladığımız insanlara dönüştürdüler.  Armstrong, HBO ile anlaşmadan önce ünlü Murdoch ailesi hakkında yapılmamış bir senaryo da kaleme almıştı. Ancak "Succession"da, Roy Ailesi’ni Trump'lardan Kennedy'lere kadar herkesin dahil olduğu bir hanedanlık zenginliği birleşimi olarak, daha özel ve orijinal bir hikâyeye işleyebileceği noktalarını seçip kullanabildi.

"Succession", aile içi geçimsizlik döngüsünü yansıttığı için bir trajedi ve bu gerçeği betimleme şekli nedeniyle de bir komedidir. Görsel olarak, dizi, bir kaçış fantastikası yerine daha çok gerçekçilik temelli, rahatsız edici bir sitcom gibi gözler önüne seriliyor. Dizi aynı zamanda kapitalizmin en acımasız haliyle ve daha gerçekçi bir kesitini de yansıtmayı başarmıştır. Ve bu, dizi sona erdikten sonra da sürecek bir içgörüyü yansıtmaktadır.

"Succession" sadece komik veya trajik bir dizi değildi. Sadece medya, eşitsizlik, travmalar, Amerika veya başka bir tema üzerine odaklanmış bir dizi de değildi. Dizi tüm bunları aynı anda içinde barındırıyordu. Tıpkı gerçekte olduğu gibi.

Final bölümünün yarın, 28 Mayıs Pazar günü, yayınlanacağı dizi uzun yıllar kendinden bahsettirmeyi başaracağa benziyor.

Kaynak: Variety