Natalie Portman'dan "Star Wars"a Dönüş İçin Açıklama!

31.05.2023 10:17
Natalie Portman'dan

Natalie Portman, verdiği bir röportajda, "Star Wars" serisine dönme konusunda açık olduğunu söyledi.

Uzun soluklu uzay serisinden 18 yıl sonra, "Star Wars Bölüm III: Sith'in İntikamı" filmiyle seriden ayrılan Natalie Portman, George Lucas'ın ön filmlerinde Anakin Skywalker'ın kalbini kazanan Padmé Amidala olarak yer almıştı. Bir hayranının sorusuna yanıt olarak henüz kimseden teklif gelmediğini ancak buna açık olduğunu belirtti.

Portman'ın canlandırdığı Padmé, "Sith'in İntikamı" filminde Luke ve Leia'yı doğurduktan sonra doğum sırasında ölmüştü, ancak "Star Wars" serisi önceden ölü sanılan karakterleri geri getirme geleneğine sahip bir seri.

"Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü" filminin yönetmeni Taika Waititi, yaz 2022'de, Portman'a şu anda geliştirme aşamasında olan "Star Wars" filminde başrol oynamak isteyip istemeyeceğini sordu. Ancak Waititi, Portman'ın zaten daha önce seride yer aldığını hatırlayamamıştı.

Daha sonra geçen mart ayında, Waititi "Star Wars" filminin hala gelişme aşamasında olduğunu ve filmden bir rolü kendisine düşündüğünü bildirdi. Geçen yıl verdiği bir röportajda da, mevcut karakterler ve hikaye örgüleriyle bir "Star Wars" filmi yapmakla veya köken hikayeler anlatmakla ilgilenmediğini söylemişti. Filminde "yeni karakterler yaratmayı" ve "Star Wars" dünyasını genişletmeyi hedefliyor.

Waititi, filmini, Sam Mendes'in tek planlı savaş gerilimi "1917"yi kaleme alan ve Oscar adaylığı kazanan Krysty Wilson-Cairns ile birlikte geliştiriyor.

Portman bu konuda açık olmasına rağmen Waititi’nin açıklamalarından sonra, şimdilik ona filmde yer vermeyeceği anlaşılıyor.

Kaynak: Variety