Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (9 Haziran 2023)

09.06.2023 10:14

Bu hafta 2’si yerli 7 film vizyona giriyor!

Aralarında "Transformers" serisinin merakla beklenen yeni filmi "Transformers: Canavarların Yükselişi" ile Ari Aster'in Joaquin Phoenix "Korkuyorum"u da var. 

Ayrıca, vizyon filmlerini Akdeniz ÜniFm'in "Vizyonda Neler Var?" programı ile yukarıda da inceleyebilirsiniz!

 

Transformers: Canavarların Yükselişi (Transformers: Rise of the Beasts)

Süre: 127dk

Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon, Macera

Yönetmen: Steven Caple Jr.

Senarist: Joby Harold

Oyuncular: Luna Lauren Vélez, Anthony Ramos, Colman Domingo

1990'lara geri dönüp dünyayı dolaşmaya ne dersiniz? “Transformers: Canavarların Yükselişi”nde Otobotlar yeni bir maceraya atılıyor. Dünya’da Otobotlar ile Decepticon’lar arasında devam eden savaşta yepyeni bir Transformer türü olan Maximaller karşımıza çıkıyor.

1994 yılında, eski ABD ordu eri Noah Diaz, ailesini geçindirmeye çalışmaktadır. Elinden gelenin en iyisini yapsa da aradığı gibi bir iş fırsatı karşısına çıkmayan Noah; kendini Otobotlar Optimus Prime, Bumblebee, Arcee ve Mirage’ın yanında bulur. Bu sırada Ellis Adası'ndaki bir arkeoloji müzesinde 25 yaşındaki Elena Wallace, antik bir heykelin içindeki gizli uzaylı işaretini yanlışlıkla tetikler.

 

Korkuyorum (Beau Is Afraid)

Süre: 179dk

Tür: Fantastik, Komedi, Macera

Yönetmen: Ari Aster

Senarist: Ari Aster

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Patti LuPone, Amy Ryan

Annesinin ani ölümü sonrası yumuşak huylu ama endişeli Beau, eve dönerken yapacağı destansı yolculukta en karanlık korkularıyla yüzleşecektir.

 

80 Günde Devri Alem (Le tour du monde en 80 jours)

Süre: 82dk

Tür: Animasyon, Aile

Yönetmen: Samuel Tourneux

Senarist: Gerry Swallow , David Michel , Derek Dressler

Phileas, kurnaz ve sakar bir kurbağadır. Bir gün herkesi etrafına toplar ve onlara 80 günde dünyayı gezerek bir rekor kıracağını iddia eder. Phileas'ın bu iddialı planını duyan ve en büyük hayali dünyayı keşfetmek olan küçük maymun Passepartout da onun peşinden gitmeye karar verir. Bu ikili kendilerini yol boyunca ormanlardan, okyanuslardan, hiç bilmedikleri adalardan ve çöllerden geçecekleri uzun ve eğlenceli bir serüvenin içinde bulurlar. 

 

Mia ve Ben: Centopia'nın Kahramanı (Mia and Me L'héroïne de Centopia)

Süre: 82dk

Tür: Animasyon, Fantastik, Macera

Yönetmen: Adam Gunn

Senarist: Fin Edquist , Gerhard Hahn , Tess Meyer , Adam Gunn , Simon Klaebe

Mia, bir gün sahip olduğu sihirli taşın eski bir kehanetin parçası olduğunu fark eder. Büyük bir kötülükle savaşmak ve kendi kaderini kontrol etmek için Centopedia'nın en uzak adalarında heyecanlı bir maceraya atılacaktır.

 

Saint Omer (Saint-Omer)

Süre: 123dk

Tür: Dram, Suç

Yönetmen: Alice Diop

Senarist: Alice Diop , Amrita David

Oyuncular: Kayije Kagame, Guslagie Malanga, Valérie Dréville

Rama isimli bir yazar kadın, Saint-Omer Suç Mahkemesinde Laurence Coly'nin duruşmasına katılır. Amacı bu hikayeyi kullanarak Antik Yunan efsanesi Medea'nın modern bir uyarlamasını yazmak olsa da işler beklediği gibi ilerlemez.

 

Maske: Nezaketle Tebessüm

Süre: 105dk

Tür: Gerilim, Gizem, Komedi

Yönetmen: Berker Berki

Senarist: Emrah Ertaş

Oyuncular: Kaan Turgut, Nilay Deniz, Mert Turak

Gençlik yılları travmalarla dolu olan Barış, yaşadıklarını atlatamaz ve hayatına devam edebilmek için türlü "kandırma" yöntemleri bulur. 

Farklı meslekler yaparken başını sürekli belaya sokan Barış trajikomik olaylar yaşar. Geçmişindeki ağır travmaların bir yansıması olduğu düşünülen bu olayların ardında çok daha büyük gizemler ve sürükleyici bir hikâye yatmaktadır.

 

İblis Karanlığın Sahibi 2

Süre: 84dk

Tür: Korku

Yönetmen: Berk Aygül

Oyuncular: Savaş Özkul, Gizem Akgün, Öznur Kütük

Cengiz, yaşadığı maddi zorlukların altından kalkamamıştır ve bunun için eşi tarafından sürekli suçlanmaktadır. Yine eşinin dolduruşuna gelerek eniştesi Levent'in sahip olamadığı definenin peşine düşer ve başına daha da büyük dertler alır. Mustafa'yı bulup zor kullanarak definenin yerini öğrenir, fakat defineyi çıkarırken işler umduğu gibi gitmeyecektir. Defineye ulaşmaya çalışırken cinlere iki beden bahşetmiş olsa da cinler kızına da musallat olurlar. Şimdi Cengiz ve Sema'yı çok daha büyük zorluklar beklemektedir.