“Next Goal Wins” Filmi, Toronto Film Festivali'nde Dünya Prömiyerini Yapacak!

04.07.2023 10:11
“Next Goal Wins” Filmi, Toronto Film Festivali'nde Dünya Prömiyerini Yapacak!

Taika Waititi'nin spor komedisi "Next Goal Wins", bu yıl düzenlenecek olan Toronto Uluslararası Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapacak!

Taika Waititi'nin yönettiği "Next Goal Wins", futbol temalı bir komedi olarak karşımıza çıkıyor. Filmin dünya prömiyeri, dünyaca ünlü Toronto Uluslararası Film Festivali'nde gerçekleştirilecek. Festivalin CEO'su Cameron Bailey, Taika Waititi'nin önceki çalışmalarından dolayı büyük bir heyecan duyduklarını ifade etti ve futbolun en popüler spor olduğunu vurgulayarak bu cesur yaklaşımın festival izleyicileriyle paylaşılmasını sabırsızlıkla beklediklerini belirtti.

En son Marvel'in "Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü" filmini yöneten Waititi, 2019'da "Jojo Rabbit" ile festivalde yer almıştı. Bu sıra dışı komedi filmi, TIFF Halkın Seçimi Ödülü'nü kazanmış ve En İyi Uyarlama Senaryo dalında bir Akademi Ödülü almıştı.

"Next Goal Wins" filmi, dünyanın en kötü futbol takımını dünya kupasına katılmaya hak kazanabilecek seviyeye getirmek için işe alınan talihsiz bir antrenörü canlandıran Michael Fassbender'ı başrolde bulunduruyor. Film, 2014 yapımı belgeselden uyarlanmış olup Amerikan Samoa futbol takımı hakkında anlatılıyor. Takım, 2001 yılında FIFA'ya karşı aldıkları acımasız 31-0 mağlubiyetiyle ünlenmiştir. David Fane, Rachel House, Beulah Koale, Uli Latukefu, Will Arnett ve Elisabeth Moss da filmdeki diğer rolleri üstlenen isimler arasında yer alıyor. Film, Searchlight Pictures tarafından desteklenmektedir.

Kaynak: Variety