Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (30 Haziran 2023)

30.06.2023 11:56

Bu hafta 2’si yerli 8 film vizyona giriyor!

Aralarında Indiana Jones serisinin yeni filmi "Indiana Jones ve Kader Kadranı" ve animasyon severleri sevindirecek "Genç Deniz Canavarı Ruby" de var.

Ayrıca, vizyon filmlerini Akdeniz ÜniFm'in "Vizyonda Neler Var?" programı ile yukarıda da inceleyebilirsiniz!

 

Indiana Jones ve Kader Kadranı (Indiana Jones and the Dial of Destiny)

Süre: 154dk

Tür: Aksiyon, Macera

Yönetmen: James Mangold

Senarist: David Koepp , Jez Butterworth , John-Henry Butterworth , James Mangold

Oyuncular: Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen

Ünlü arkeolog Indiana Jones'un tarihin bütün akışını değiştirebilecek bir yapıyı geri almak için zamanla yarışması gerekiyordur.

 

Sisu (Immortal)

Süre: 91dk

Tür: Aksiyon, Savaş

Yönetmen: Jalmari Helander

Senarist: Jalmari Helander

Oyuncular: Jorma Tommila, Aksel Hennie, Jack Doolan

İkinci Dünya Savaşı'nın son umutsuz günlerinde Kuzey Finlandiya'daki yalnız bir maden arayıcısının yolu Nazilerle kesişir. Maden arayıcısının altınını çalan Naziler, sıradan birine bulaşmadıklarını kısa sürede fark edeceklerdir.

 

Şeytan Uykuda (Mete Miedo)

Süre: 85dk

Tür: Fantastik, Gerilim, Korku

Yönetmen: Néstor Sánchez Sotelo

Senarist: Hernán Moyano

Oyuncular: Maria Abadi, Jorge Booth, Marco De La O

Seçkin bir polis biriminin genç bir üyesi olan Camila, tehlikeli bir bölgedeki bir operasyon esnasında üyelerinin kendilerini yakarak öldürdüğü bir ritüele denk gelir. Vücudunun her yerinde ciddi yanıklar oluşan Camila, komaya girer. Uzun iyileşme sürecinde bir ceza savcısı olan arkadaşı Fatima ve eşi ve eski erkek arkadaşı Ángel ona yardım eder. Fakat Camila garip bir şekilde uzak ve duygusuzdur. Ritüelden beri ruhuna bağlanmış olan albino bir kadın, üçüyle birden bir oyun oynayacaktır.

 

Gizemli Mesaj

Tür: Korku

Yönetmen: Tayfun Can Demirtaş

Senarist: Tayfun Can Demirtaş

Oyuncular: Çiğdem Batur, Ayşegül Kaygusuz, Erkan Özmen

Elif ailesini trajik bir kaza sonucu kaybeder. Onu ayakta tutan tek kişi olan ablası da gizemli bir şekilde ortadan kaybolunca halisünasyonlar görmeye başlar. Ablasını ararken esrarengiz bir adamla tanışır. Bu adamla ilişkisini ilerletir ve olaylardan uzaklaşmak için bir ada gezisi planlar. Elif'in bilmediği ise ablasını arayanın sadece Elif olmamasıdır.

 

Genç Deniz Canavarı Ruby (Ruby Gillman, Teenage Kraken)

Süre: 91dk

Tür: Animasyon, Aile, Fantastik, Komedi

Yönetmen: Kirk De Micco , Faryn Pearl

Senarist: Pam Brady , Kirk DeMicco , Elliott DiGuiseppi , Brian C. Brown

16 yaşındaki Ruby Gillman, tatlı ve tuhaf bir kızdır. Okulu Oceanside Lisesi’ne uyum sağlamayı çok istese de çoğunlukla görünmez olduğunu hissediyordur. Hoşlandığı kaykaycı çocuk kendisine sadece kesirlerden dolayı hayrandır ve Ruby'den matematik dersi almaktadır. Annesi ise oldukça korumacıdır ve Ruby'nin suya girmesini yasakladığı için Ruby okuldaki plajda arkadaşlarıyla vakit geçirememektedir. Ruby, annesinin kurallarına karşı geldiğinde savaşçı kraliçelerin torunu olduğunu öğrenecek ve kendisini yeni bir maceranın içinde bulacaktır.

 

Bir Boru Hattı Nasıl Patlatılır (How to Blow Up A Pipeline)

Süre: 104dk

Tür: Dram, Gerilim, Suç

Yönetmen: Daniel Goldhaber

Senarist: Daniel Goldhaber , Ariela Barer , Jordan Sjol

Oyuncular: Ariela Barer, Kristine Froseth, Lukas Gage

“Bir Boru Hattı Nasıl Patlatılır – Yanmakta Olan Bir Dünyada Mücadele Etmeyi Öğrenmek” isimli kitaptan ilham alan film, çevre aktivisti bir grubun yaşadıkları bölgeyi kirleten boru hattı şirketine karşı verdikleri mücadeleyi anlatmaktadır. Petrol endüstrisinin neden olduğu zararı kamuoyunda tartışmaya açmak isteyen aktivistler, zamana karşı verdikleri bu yarışta büyük zorluklarla karşılaşırlar.

 

Hedefteki Adam (The Point Men)

Süre: 108dk

Tür: Aksiyon, Suç

Yönetmen: Yim Soonrye

Senarist: Ahn Young-soo

Oyuncular: Hyun Bin, Hwang Jeong-min, Kang Ki-young

Güney Koreli bir turist grubu Taliban tarafından rehin alınınca konuyla ilgilenmesi için Koreli bir diplomat gönderilir. Alınan bütün önlemler başarısızlığa uğrayıp bir rehin öldürülünce, diplomat hayatta kalanları kurtarmak için özel bir ajanla işbirliği yapmak zorunda kalır. 

 

Geri Sayım

Süre: 94dk

Tür: Aksiyon

Yönetmen: Aykut Taşkın

Senarist: Çetin Büyükakın

Oyuncular: Yosi Mizrahi, Hakan Bilgin, Özgür Balakar

"Wind", henüz kendisi çocukken babasının ölümüne sebep olan iş insanı Ethem Bey'den intikam almak için yıllar boyunca hazırlanmıştır. "Wind" takma adıyla internette pek çok kişinin korkulu rüyası hâline gelen bir hacker olmayı başarmıştır.