Ünlü Sahne ve Sinema Oyuncusu Alan Arkin Hayatını Kaybetti.

30.06.2023 20:04
Ünlü Sahne ve Sinema Oyuncusu Alan Arkin Hayatını Kaybetti.

Usta oyuncu Alan Arkin, 89 yaşında yaşamını yitirdi.

"Little Miss Sunshine" filmiyle Oscar ödülü kazanan ve yedi on yıllık kariyere yayılan eşsiz bir oyunculuk sergileyen Arkin, 29 Haziran'da Kaliforniya'nın Carlsbad şehrindeki evinde vefat etti.

Alan Arkin'ın oğulları Adam, Matthew ve Anthony, birlikte yaptıkları açıklamada, "Babamız, hem bir sanatçı hem de bir insan olarak eşsiz bir yetenekti. Sevgi dolu bir koca, baba, dede ve büyükbaba olarak, ona hayranlık duyuldu ve derin bir özlemle anılacak." ifadelerine yer verdiler.

Üç oğlu da oyuncu oldu, ancak Adam Arkin aynı zamanda dizi sektörünün önemli yönetmenlerinden biri haline geldi.

Alan Wolf Arkin, 26 Mart 1934 tarihinde Brooklyn'de doğdu, ancak ailesi on iki yaşındayken Los Angeles'a taşındı. Arkin, 1957 yapımı "Calypso Heat Wave" filminde Tarriers grubunun baş vokalisti olarak, ismi geçmeyen bir şekilde ilk kez büyük ekranda görünmüştü.

Ekran kariyerinin ötesinde, Arkin eğlence dünyasına sahne performanslarıyla adım attı. Chicago'daki Second City komedi grubunun erken dönem üyelerinden biri olarak görev aldı ve 1961 yılında "From the Second City" adlı oyunla Broadway'de sahne çıkşını gerçekleştirdi.

Bu haberle ailesini ve tüm hayranlarını da derinden üzen ünlü oyuncunun asla akıllardan çıkmayacak bazı film sahnelerine aşağıdaki görsellerden bakabilirsiniz.

Kaynak: Variety