“Oppenheimer” Filminin Çekimleri İki Aydan Az Sürdü!

18.07.2023 14:20
“Oppenheimer” Filminin Çekimleri İki Aydan Az Sürdü!

“Oppenheimer” filminin başrol oyuncusu Cillian Murphy, filmin 57 günde çekildiğini açıkladı!

Cillian Murphy, yeni bir röportajında, "Oppenheimer" filminin oldukça yorucu bir takvim içinde çekildiğini söyledi. Murphy, “Filmi inanılmaz hızlı çektik; 57 günde başardık Bu hız çılgıncaydı." ifadelerini kullandı

Filmin yönetmeni Christopher Nolan’ın kariyerine baktığımızda aslında bu çok şaşırtıcı bir zaman aralığı değil. Yönetmenin İkinci Dünya Savaşı filmi “Dunkirk” 68 gün ve devasa casus filmi “Tenet” 96 gün çekildi. Filmin başrolü olan ve Julius Robert Oppenheimer’a hayat veren Murphy, "Oppenheimer" sahnelerinin çoğunda doğal olarak merkezde yer alıyor. Bu da kısa çekim programını oyuncu için daha da yoğun hale getiriyor.

Murphy, 20 yılı aşkın bir süredir Nolan'la çalışmakla ilgili olarak ise "Setler çok büyük ama bağımsız bir filmdeymiş gibi hissettiriyor. Sadece Chris ve kameraman var - çok büyük bir set olmadığı sürece her zaman bir kamera - ve patlama ve bu kadar. Video köyü yok, monitör yok, hiçbir şey yok. O çok analog bir film yapımcısı” dedi.

“Oppenheimer” filminin konusu ne?

Film, Amerikalı bilim adamı Julius Robert Oppenheimer'ın (Cillian Murphy) hikayesini ve İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilmesindeki rolünü anlatıyor. Fizikçi Julius Robert Oppenheimer, İkinci Dünya Savaşı sırasında Manhattan Projesi'nin bilimsel lideri yapılmıştır. Fakat o ve eşi Kitty (Emily Blunt), bu kararın hem kendi hayatlarında hem de bütün dünyanın üzerinde bu kadar büyük bir etkiye sahip olacağını tahmin bile edemezdi.

Oppenheimer” filminde Julius Robert Oppenheimer'ı canlandıran Cillian Murphy'ye Emily BluntRobert Downey Jr.Matt DamonFlorence PughRami MalekBenny Safdie, Josh Hartnett ve Kenneth Branagh gibi yıldız isimler eşlik ediyor.

“Oppenheimer” filmi ne zaman vizyona girecek?

Yılın en beklenen filmlerinden olan "Oppenheimer" 21 Temmuz Cuma günü vizyona girecek.