“Mission: Impossible - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm” Beş Günde 80 Milyon Dolar Hasılat Elde Etti!

19.07.2023 10:52
“Mission: Impossible - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm” Beş Günde 80 Milyon Dolar Hasılat Elde Etti!

"Mission: Impossible - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm", ilk beş gününde 80 milyon dolarlık bir hasılatla gişe rekoru kırarak yeni bir liderlik pozisyonuna yükseldi.

"Mission: Impossible" serisinin yedinci filmi olan "Mission: Impossible - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm", vizyonda geçirdiği ilk beş gününde 80 milyon dolarlık bir hasılat elde ederek, açılış hafta sonunda ise 56,2 milyon dolarla Box Office ABD'nin yeni lideri oldu. Önceden beklentiler, önceki filmi olan "Mission: Impossible - Yansımalar" gibi yaklaşık 60 milyon dolarlık bir açılış hafta sonuna ulaşacağı yönündeydi. Ancak, film bu beklentilerin hafifçe altında kalarak biraz hayal kırıklığı yarattı. Pandemi nedeniyle çekimlerin birkaç kez aksadığı, bu yüzden de prodüksiyon maliyetinin 290 milyon doları bulduğu göz önüne alındığında, "Mission: Impossible - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm" açılış hafta sonunda dünya genelinde 235 milyon dolarlık bir hasılat elde etti.

Dini inancın ön planda olduğu yapımlardan olan ve gerçek bir hikâyeden uyarlanan "Sound of Freedom", yaz döneminin gişede şaşırtan yapımlarından biri oldu. Film, geniş bir dağıtıma sahip olduğu iki hafta sonunda açılış hasılatına göre %37 oranında bir artış gösterdi ve 27 milyon dolarla ikinci sıraya yükseldi.

Önceki hafta sonunun gişe lideri olan "Ruhlar Bölgesi: Kırmızı Kapı", 13 milyon dolarlık hasılatıyla üçüncü sıraya geriledi, aynı şekilde "Indiana Jones ve Kader Kadranı" ise 12 milyon dolarlık geliriyle gösterimdeki üçüncü hafta sonunu dördüncü sırayla tamamladı. "Elemental: Doğanın Güçleri" ise 8,7 milyon dolarlık hasılatıyla beşinci sıraya yerleşti.

Box Office ABD – (14 - 16 Temmuz 2023) Hafta Sonu Top 5
1- Mission: Impossible - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm - 56,2 milyon dolar 
2- Sound of Freedom - 27 milyon dolar 
3- Ruhlar Bölgesi: Kırmızı Kapı - 13 milyon dolar
4- Indiana Jones ve Kader Kadranı - 12 milyon dolar
5- Elemental: Doğanın Güçleri - 8,7 milyon dolar

Kaynak: Box Office Türkiye