Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (21 Temmuz 2023)

21.07.2023 10:02

Bu hafta 1’i yerli 9 film vizyona giriyor!

Aralarında yılın en beklenen yapımlarından olan Christopher Nolan imzalı "Oppenheimer" ve Greta Gerwig imzalı "Barbie" filmleri de var!

Ayrıca, vizyon filmlerini Akdeniz ÜniFm'in "Vizyonda Neler Var?" programı ile yukarıda da inceleyebilirsiniz! (Vizyon tarihi programın kaydından sonra kesinleşmesi sebebi ile "Paris Hatıraları" videoda bulunmamaktadır)

 

Oppenheimer

Süre: 181dk

Tür: Dram, Tarih

Yönetmen: Christopher Nolan

Senarist: Christopher Nolan

Oyuncular: Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey Jr.

Film, Amerikalı bilim adamı Julius Robert Oppenheimer'ın hikayesini ve İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilmesindeki rolünü anlatıyor. Fizikçi Julius Robert Oppenheimer, İkinci Dünya Savaşı sırasında Manhattan Projesi'nin bilimsel lideri yapılmıştır. Fakat o ve eşi Kitty, bu kararın hem kendi hayatlarında hem de bütün dünyanın üzerinde bu kadar büyük bir etkiye sahip olacağını tahmin bile edemezdi.

 

Barbie

Süre: 114dk

Tür: Fantastik, Komedi, Macera

Yönetmen: Greta Gerwig

Senarist: Greta Gerwig , Noah Baumbach

Oyuncular: Margot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera

Barbie Ülkesi'nde yaşamak, bir varoluşsal kriziniz yoksa, mükemmel bir yerde mükemmel bir varlık olmaktır. Ya da bir Ken'sinizdir...

Filmde mükemmel olmayan oyuncak bebekler oldukları için ütopik Barbie Ülkesinden kovulan Barbie ve Ken, gerçek dünyada kendilerini keşfetme yolculuğuna çıkarlar.

 

Uyanış (The Chariot)

Süre: 91dk

Tür: Bilim Kurgu, Gerilim, Gizem

Yönetmen: Adam Sigal

Senarist: Adam Sigal

Oyuncular: Thomas Mann, John Malkovich, Rosa Salazar

Film, reenkarnasyon süreci ile ilgilenen doktor Dr. Karn, bir şirket ve genç adam Harrison'ı konu alır. Harrison, önceki hayatında sevdiği kadınla karşılaşınca sistemde aksaklığa sebep olur.

 

Teftiş (The Inspection)

Süre: 95dk

Tür: Dram

Yönetmen: Elegance Bratton

Senarist: Elegance Bratton

Oyuncular: Jeremy Pope, Gabrielle Union, Bokeem Woodbine

Eşcinsel siyahi bir genç adam olan Ellis, annesi tarafından reddedilince geleceği için çok az seçeneği kalır. Deniz kuvvetlerine katılmaya karar veren Ellis, onu bir kenara atacak sistemde ne olursa olsun başarılı olmaya kararlıdır.

 

Zıpır Dedektif ve Altın Arı Kovanı (Chink: Khostatiy detektiv)

Süre: 85dk

Tür: Animasyon, Aile, Gizem, Komedi, Macera

Yönetmen: Grigoriy Vozhakin

Senarist: Andrey Zhitkov , Darya Dontsova , Aleksandr Myshanskiy , Grigoriy Vozhakin

Bal Vadisi sakinleri en sevdikleri tatil için hazırlanmaktadırlar: "Şehir Günü". Bu gün, bütün vatandaşlar eşsiz bir eser olan "Altın Arı Kovanı"na tanıklık etme fırsatına erişirler. Efsaneye göre kovan Bal Vadisi'nin kurucuları tarafından bulunmuştur ve eğer kaybolursa kasabanın başına binlerce talihsizlik gelecektir. Şehir Günü'nden önceki gün kovan çalınır. Sincap dedektif Chink ve arkadaşları suçluyu ve kovanı bulup vadiye huzur getirmelilerdir. 

 

Paris Hatıraları (Revoir Paris)

Süre: 105dk

Tür: Dram

Yönetmen: Alice Winocour

Senarist: Alice Winocour

Oyuncular: Virginie Efira, Benoît Magimel, Maya Sansa

Hikaye, kendini, sonbaharda bir Cumartesi gecesi Paris'te bir birahaneye yapılan terörist saldırıda bulan Mia'nın etrafında dönüyor. Üç ay sonra, hala kaldığı yerden devam edemediğinden ve olayın parça parça ayrıntılarını hatırlayarak, hafıza bankalarını aramaya karar verir. Birlikte saklandığı ve çile boyunca elini tuttuğu adamın anıları tekrar yüzeye çıkar. Hala yaşıyor mu? Kendisi hala hayatta mı? Mia, hayatını kurtaran bu eli tüm Paris'te arar...

 

Resident Evil: Death Island (Biohazard: Death Island)

Süre: 91dk

Tür: Animasyon, Aksiyon, Korku

Yönetmen: Eiichiro Hasumi

Senarist: Makoto Fukami

D.S.O. ajanı Leon S. Kennedy, Doktor Antonio Taylor'ı onu kaçıranlardan kurtarmakla görevlidir. Gizemli bir kadın ise Kennedy'inin planlarını bozmaktadır. Bu sırada B.S.A.A. ajanı Chris Redfield, San Fransisco'da nedeni belirlenemeyen bir zombi salgınını araştırmaktadır. Salgındaki kurbanların tek ortak noktası yakın zamanda Alcatraz Adası'nı ziyaret etmiş olmalarıdır. Bu ipucunu baz alarak Chris ve ekibi onları dehşetin beklediği adaya doğru yola çıkarlar.

 

Prenses ve Dracula (Koshchey)

Süre: 76dk

Tür: Animasyon, Aile, Fantastik, Komedi, Macera, Romantik

Yönetmen: Roman Artemyev

Senarist: Roman Artemyev , Genrikh Nebolsin

Ölümsüz Drybone, yeraltı büyücüsü tarafından alınmakla tehdit edilmektedir. Kral Mercimek'in dünyayı ele geçirme planı için savaşçı kız Cesur Barbara'yı kaçırır. Fakat her şeyin ters gidiyor gibi gözüktüğü anda Drybone, Kral Mercimek'i durdurmak ve Barbara'nın sevgisini kazanmak için ölümsüzlüğünden vazgeçmeye hazırdır.

 

Mühr-ü Musallat 2: Yasak Düğün

Süre: 110dk

Tür: Korku

Yönetmen: Metin Kuru

Senarist: Metin Kuru

Oyuncular: Merve Kurç, Nevzat Can Rüzgar, Ufuk Kaplan

Nilgün'ün üç kuşak önceden ailesine bir cini musallat olmuştur. Bu yüzden evlenmemesi gereken Nilgün, bu olayların hurafe olduğunu düşünüp uyarılara kulak tıkar ve evlenir.  Bunun üzerine Nilgün'ün hayatı birkaç gün içinde alt üst olur. Eski bir büyücü olan Cennet, Nilgün'e 'Kör Hoca' lakaplı birine danışmasını tavsiye eder. Nilgün ve ailesi, gün geçtikçe kanlı sonuçlar doğuran gizemli ve tehlikeli bu yolculuğun içinde kaybolmaktan kurtulamazlar.