Maggie Gyllenhaal, Netflix İçin “The Bride of Frankenstein” Uyarlaması Yönetecek!

03.08.2023 16:08
Maggie Gyllenhaal, Netflix İçin “The Bride of Frankenstein” Uyarlaması Yönetecek!

Maggie Gyllenhaal, Netflix için "The Bride" adındaki “The Bride of Frankenstein” uyarlamasını yönetecek!

Maggie Gyllenhaal, klasik korku filmi “The Bride of Frankenstein” uyarlamasını yönetecek. Netflix için çekilecek filmin başrollerinde Christian Bale ve Peter Sarsgaard yer alacak.

The Bride” adındaki film, klasik 1935 tarihli James White filmi “The Bride of Frankenstein”ın yeniden çevrimi olacak.

World of Reel sitesine göre, Christian Bale ve Peter Sarsgaard filmde yer almak için anlaşmaya vardı. Gelini kimin oynayacağına dair ise şimdilik bir bilgi yok. Karakter, 1930'larda Elsa Lanchester tarafından canlandırılmış ve dönemin ikonlarından biri haline gelmişti.

1935 yapımı film, selefi olan 1931 yapımı “Frankenstein” filmindeki olaylarından hemen sonrasını ele alıyor ve Mary Shelley'nin orijinal başyapıtının bir alt planına odaklanıyor. Filmde Henry Frankenstein, Canavarı için bir eş bulmaya koyulur ama işler… ters gider.

Maggie Gyllenhaal, “The Lost Daughter” filmiyle yönetmen olarak da kendini kanıtladı. Film, Venedik Film Festivali'nde gösterildi, üç Oscar adaylığı kazanıp uyarlama senaryo dalında ödülü kucakladı. 

İlginç bir şekilde, Netflix'in başka bir Frankenstein projesi daha var. Andrew Garfield ve Oscar Isaac’ın yer alacağı, Guillermo Del Toro'nun yönetmen koltuğunda oturacağı bir yapım. Ancak bu noktada iki proje ilgisiz görünüyor.

Kaynak: Why Now