Festival Heyecanı Artvin’de Sürüyor

14.12.2009 10:28
Festival Heyecanı Artvin’de Sürüyor

6-10 Aralık tarihlerinde Ankara’da düzenlenen 15. Gezici Festival Artvin’deki yolculuğuna başladı. Önceki gece Derya Alabora’nın sunuculuğunda Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde yapılan törene Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu ve Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün’ün yanı sıra yerli, yabancı pek çok konuk katıldı.


7 Kocalı Hürmüz’e büyük ilgi
Festivalin açılış filmi de olan, Ezel Akay’ın yönettiği 7 Kocalı Hürmüz’e halkın ilgisi oldukça yoğundu. Filmi izleyebilmek için saatler öncesinden sıraya giren Artvinliler izdihama yol açtı.


Bornova Bornova konuşuldu
Festivalin yarışmalı bölümünde yer alan Bornova Bornova filminin oyuncuları da Artvin’deydi. Yoğun ilgi gören Bornova Bornova’nın oyuncuları Damla Sönmez ve Kadir Çermik gösterimin ardından seyircilerin sorularını yanıtladılar.


12 Eylül’ün bıraktığı izleri taşıyan gençleri ve onların neler yaşadıklarını anlatmaya çalıştıkları söyleyen Çevik, filmdeki küfürlerin yoğunluğuna dikkat çeken bir izleyiciye “Küfür sokakta karşılaştığımız bir şey. Yokmuş gibi davranmak riyakarlık gibi geliyor” yanıtını verdi.


“12 Eylül’ün yarattığı gençleri görün!”
Türkiye’de pek çok gençlik filminin yapıldığını söyleyen Damla Sönmez ise, “Bizim filmimizin farkı ‘bakın böyle de bir gençlik de var, görün bunu, gözlerinizi kapamayın’ demekti. Ama, ders vererek, bu şöyle olmalıdır diyerek değil” dedi.


“Bana bu senaryo gelene kadar Özlem gibi birini tanımıyordum” diyen Sönmez, uzun bir prova süreci yaşadıklarını, 12 Eylül’ün yarattığı bu gençliğin Türkiye için ne ifade ettiğini uzun uzun konuştuklarını, tartıştıklarını söyledi.


Dün ayrıca, İki Dil Bir Bavul’un gösteriminde filmin yönetmenlerinden Özgür Doğan seyircilerin sorularını yanıtladı. Gece de bütün konuklar Hengam Bar’da yapılan Luxus konserine katıldılar.