“Barbie”, Gişede “Kara Şövalye” Filmini Zirveden İndirdi!

17.08.2023 16:54
“Barbie”, Gişede “Kara Şövalye” Filmini Zirveden İndirdi!

Greta Gerwig’in yönetmen koltuğunda oturduğu “Barbie” filmi Warner Bros.'un Amerika’daki en başarılı filmi oldu!

Yılın heyecanla beklenen filmlerinden olan Greta Gerwig imzalı “Barbie”, 21 Temmuz 2023 tarihinde vizyona girdi. O günden bugüne de gişede büyük başarılar elde etmeye devam ediyor. “Barbie” filminin dünya çapında hasılatı şu ana kadar 1 milyar 191 milyon dolar. Bu hasılatın 537,5 milyon doları Amerika Birleşik Devletleri’ndenken 660,6 milyon doları ise diğer ülkelerden geldi.

Güncel durumda “Barbie” filmi, Warner Bros.’un ABD’deki en çok hasılat elde eden yapımı “Kara Şövalye”yi (The Dark Knight) de geride bırakmış oluyor. Christopher Nolan’ın yönettiği 2008 yapımı film, ABD’de 534 milyon dolar hasılat elde etmişti.

Barbie”, dünya çapında ise “Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2” (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II) filminin bir adım gerisinde kalarak Warner Bros.’un en iyi hasılat yapan ikinci filmi oldu. Fakat ilerleyen günlerde bu sıralama da değişebilir.

“Barbie” filminin konusu ne?

Barbie Ülkesi'nde yaşamak, bir varoluşsal kriziniz yoksa, mükemmel bir yerde mükemmel bir varlık olmaktır. Ya da bir Ken'sinizdir...

Mükemmelliğini kaybetmeye başladığı için Barbie Ülkesi'nden Gerçek Dünya'ya giden Barbie (Margot Robbie) ile davetsiz yol arkadaşı Ken (Ryan Gosling), kendilerini keşfetme yolculuğuna çıkarlar.

Kaynak: WebTekno