Grevler Nedeniyle “Dune: İkinci Bölüm” 2024'e Ertelendi!

27.08.2023 20:46
Grevler Nedeniyle “Dune: İkinci Bölüm” 2024'e Ertelendi!

“Dune: İkinci Bölüm”, 2024'e ertelendi ve Timothée Chalamet tarafından canlandırılan Paul Atreides'in hikayesi, 15 Mart'ta devam edecek!

Warner Bros., bilim kurgu alanında öne çıkan bu büyük yapımla ilgili olarak 2024 tarihini göz önünde bulundurduğunu duyurdu. Legendary Entertainment, Warner Bros. Film Grubu ile birlikte "Dune: İkinci Bölüm"ünün ortak yapımcılığını üstlendi ve her iki tarafın da yeni bir yayın tarihi konusunda anlaşması gerekti.

Bu değişiklik kapsamında, daha önce 14 Mart olarak belirlenen "Godzilla x Kong: Yeni İmparatorluk" filmi, 12 Nisan'a ertelendi. Film aynı zamanda Legendary Entertainment ve Warner Bros. tarafından üretildi ve Monsterverse franchise'ının en son çıkan yapımı.

Dune” devam filminin ertelenmesi, WGA ve SAG-AFTRA grevlerinin hala devam etmesi nedeniyle gerçekleşiyor. SAG-AFTRA grevi sebebiyle oyuncular, grevde olan herhangi bir film için basın çalışması yapamayabilirlerdi, bu da yıldızlarla dolu “Dune” kadrosunun büyük bütçeli film için basın etkinliklerinde yer alamayacağı anlamına gelecekti.

Tarih değişikliğinin IMAX üzerinde belirgin bir etkisi olması beklenmiyor. IMAX'in, eğer çıkış tarihlerinde bir değişiklik olmazsa "The Equalizer 3", "Wonka" ve "The Marvels" gibi sonbahar yapımları bulunuyor. Hem WB hem de Legendary, önümüzdeki yılın ilkbahar tatilinin öğrenciler için ve Paskalya tatilinin her iki filmin de başarılı olması için uygun bir zemin sağlayacağına inanıyorlar.

Timothée Chalamet'in yanı sıra, "Dune: İkinci Bölüm" kadrosunda Zendaya, Austin Butler, Florence Pugh, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Dave Bautista, Christopher Walken, Léa Seydoux ve daha fazlası yer alıyor.

Ve "Dune: İkinci Bölüm", ertelenen tek Zendaya'lı film değil. Zendaya ile beraber, Mike Faist ve Josh O'Connor'ın başrollerini paylaştığı tenis draması olan MGM yapımı "Challengers" da önümüzdeki yıla ertelendi.

Kaynak: Variety