"Barbie”, Warner Bros'un En Yüksek Hasılat Yapan Filmi “Harry Potter”ı Geçti!

29.08.2023 12:03

Barbie, Warner Bros.'un en yüksek hasılat elde eden filmi olup 12 yıllık bir rekoru kırarak “Harry Potter ve Ölüm Yadigarları Part 2”yi geride bıraktı.

"Barbie", yerel alanda "The Super Mario Bros. Movie"yi önceden geride bırakmıştı ve şimdi önümüzdeki birkaç gün içinde dünya çapında bu rekorunu da geçerek 2023'ün en büyük çıkışını yapmacak gibi gözüküyordu. Şimdi ise Warner Bros.'un 12 yıllık rekorunu kırarak “Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2”yi geçti ve stüdyonun en yüksek hasılat elde eden filmi oldu.

Harry Potter serisinin final bölümü tarafından 12 yıl önce kırılan rekor sonunda Barbie'nin gücüne yenik düştü. Margot Robbie'nin başrolünde olduğu film, dünya çapında elde ettiği hasılatıyla Harry Potter'ın 1.342 milyar dolar olan hasılatını geride bıraktı ve Warner Bros'un kraliçesi olarak yerini aldı. Bu başarı, stüdyonun, Tüm Zamanların En İyi 25 Filmi listesinin sadece dört tane marka dışı film içerdiğini düşünüldüğünde daha da etkileyici hale geliyor; "Inception", "IT", "Gravity" ve şimdi de "Barbie".

Zaten birçok rekoru altüst etmiş olan Barbie'nin hala sinemalarda gösterimde olduğunu düşünürsek önümüzdeki aylarda daha fazla rekorun kırılacağını ön görmek yanlış olmaz. Stüdyonun, “The Flash” gibi filmlerin yaz gişesinde potansiyellerine ulaşamaması gibi birçok hayal kırıklığından sonra ihtiyaç duydukları desteği karşıladı.

Kaynak: Movieweb