Tartışmalı Dizi "The Idol" İptal Edildi!

31.08.2023 11:24
Tartışmalı Dizi

Sam Levinson ve Abel "The Weeknd" Tesfaye tarafından hazırlanan, HBO'nun tartışma yaratan dizisi "The Idol"  bir sezonun ardından iptal edildi.

Birinci sezon, başlangıçta planlanan altı bölümlük "The Idol" kısaltılarak beş bölüm olarak 2 Temmuz'da sona erdi. Diziye devam edip etmeme konusundaki belirsizlik hem izleyiciler hem de oyuncu kadrosu için devam ediyordu ve son karar yakın zamanda alındı. 

Genel olarak, "The Idol" zayıf bir şekilde karşılandı ve Rotten Tomatoes'ta %19 onaylama puanına sahip oldu. Dizi için reytingler orta düzeydeydi. İlk bölümü 913,000 izleyiciyle prömiyer yaptı - bu, Sam Levinson'ın yönettiği başka bir genç yetişkin izleyici kitlesi hedefleyen HBO şovu olan "Euphoria"nın 2019'daki başlangıcına kıyasla %17 daha azdı ve o dönemde daha az ünlü isim bulunuyordu. Ancak, bu sayı, bölümün ilk tam haftası boyunca 3.6 milyon izleyiciye yükseldi ve şu an 7 milyona ulaştı. İkinci bölüm ilk gecesinde 800,000 izleyiciye düştü.

Sonuç olarak HBO sözcüsü, "The Idol"ün HBO'nun en provokatif orijinal programlarından biri olduğunu ve güçlü bir izleyici tepkisi aldığını belirtti. "Uzun düşünme ve değerlendirmenin ardından HBO'nun yaratıcıları ve yapımcıları olarak ikinci bir sezona devam etmemeye karar verdik. Yaratıcılara, oyunculara ve ekibe, inanılmaz çalışmaları için minnettarız." dedi.

Kaynak: Variety