Sevilen Roman “Çocuk Kalbi” Sinema Filmi Oluyor!

19.09.2023 10:03
Sevilen Roman “Çocuk Kalbi” Sinema Filmi Oluyor!

İlker Aksum ve Alihan Türkdemir'in başrollerini paylaştığı ve birçok çocuk yıldızın da yer aldığı duygusal bir hikayeyi konu alan “Çocuk Kalbi” filminin yönetmenliği ve senaristliğini Sinan Biçici üstleniyor. 

İtalyan yazar Edmondo De Amicis, kendi oğlunun günlüklerinden ilham alarak yazdığı ve 22 farklı dile çevrilen "Çocuk Kalbi" adlı kitabıyla, eğitim ve bilim uzmanları tarafından "Dünyanın en yararlı çocuk kitabı" olarak değerlendiriliyor. Bu eser, çocukların dünyasını anlamaya ve değerli yaşam dersleri çıkarmaya yönelik kıymetli bir kaynak olarak görülüyor.

Kitapta, sevimli bir kasabada yaşayan Enrico'nun aile ve okul yaşamından kesitler sunarken, dostluk, dayanışma, dürüstlük, erdem, arkadaşlık ve aile sevgisi gibi birçok temel insan değeri işleniyor. Enrico ve dostlarının keyifli anlarına ek olarak zaman zaman duygusal hikayeler de yer alıyor ve iyiler ile kötüler arasındaki çekişmeli mücadele de çarpıcı bir şekilde betimleniyor. Sevgi dolu ebeveynler, ilham verici öğretmenler ve içten dostluklar, bir çocuğun saf bakış açısından en güzel şekilde anlatılıyor.  

Eğitici yönü ve çocuk dünyasını en basit ve gerçekçi şekilde anlatma yeteneği sayesinde, sadece çocuklar değil, aynı zamanda eğitimciler ve ebeveynler için de önerilen bu kitap, dünyada ve ülkemizde birçok kez basılarak en çok satan çocuk kitapları arasında yer alan klasik bir eser olarak kendini kanıtladı.

Senaryosunu Sinan Biçici'nin kaleme aldığı ve yönetmenliğini üstlendiği bu film, etkileyici hikayesi ve güçlü oyuncu kadrosuyla 2024 yılında sinemaseverlerle buluşacak. Ünlü aktör İlker Aksum ve "Hadi Be Oğlum"da Kıvanç Tatlıtuğ ile başrolleri paylaşan Alihan Türkdemir, baba ve oğul ikilisini canlandıracak. 

Kaynak: Birsen Altuntaş 

  • İlker Aksum

  • Alihan Türkdemir