Amazon Prime Video Reklamlı Oluyor!

25.09.2023 16:38
Amazon Prime Video Reklamlı Oluyor!

Amazon Prime Video’yu reklamsız izlemek isteyenler ek ücret ödemek durumunda kalacak.

Amazon, popüler film ve dizi izleme platformu Prime Video'da önemli bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Yakında, kullanıcılar içerikleri reklamsız bir şekilde izlemek istediklerinde aylık Prime aboneliklerine ek ücret ödemek zorunda kalacaklar.

Amazon, Prime aboneliği altında, Amazon Studios tarafından üretilen orijinal içeriklerin yanı sıra pek çok film, dizi ve program içeren Prime Video servisini sunuyor. Bugüne kadar platformdaki içerikler reklamsız olarak seyirci ile buluşurken, 2024 yılı itibariyle bu durum değişecek.

Reklamsız bir izleme deneyimi isteyen kullanıcılar, Prime abonelik ücretinin yanı sıra aylık 3 dolar ek ücret ödeyecekler. Bu ek ücretlendirme Amerika'da geçerli olacak, diğer ülkeler için fiyatlandırma ise henüz açıklanmadı.

Reklamların platformda ne sıklıkla gösterileceği konusunda kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, saatte yaklaşık dört dakika reklam süresinin beklendiği ifade ediliyor. Reklamlar ilk olarak ABD, İngiltere, Almanya ve Kanada'da 2024 başlarında sunulmaya başlanacak, 2024'ün ilerleyen aylarında da Fransa, İtalya, İspanya, Meksika ve Avustralya gibi diğer ülkelerde uygulanacak. 

Bu değişiklik, Prime Video kullanıcılarının içeriklerini izlerken reklamlarla karşılaşma deneyimlerinde önemli bir değişiklik getirecek gibi görünüyor.

Amazon Prime Video aboneliği ne kadar?

Türkiye'de Prime Video hizmetini de kapsayan Amazon Prime üyeliği aylık 39 TL karşılığında sunuluyor.

Kaynak: Donanım Haber