“Harry Potter” Serisinin Dumbledore’u Michael Gambon Hayatını Kaybetti.

28.09.2023 15:14
“Harry Potter” Serisinin Dumbledore’u Michael Gambon Hayatını Kaybetti.

İngiliz oyuncu Sir Michael Gambon, 82 yaşında yaşamını yitirdi.

Ünlü İngiliz oyuncu Sir Michael Gambon, elli yılı aşkın kariyerinin ardından 82 yaşında hayatını kaybetti. Ailesi, oyuncunun zatürre nedeniyle hastanede vefat ettiğini doğruladı.

Gambon, özellikle “Harry Potter” serisinde Profesör Albus Dumbledore karakteriyle tanınıyordu ve bu serinin altı filminde bu ikonik rolü başarıyla canlandırdı.

İngiliz sahne, sinema, televizyon ve radyo dünyasında uzun yıllar boyunca aktif olarak çalışan oyuncu, kariyeri boyunca dört BAFTA ödülü kazandı ve çok sayıda önemli projede yer aldı.

Gambon, J.K. Rowling'in “Harry Potter” serisindeki Dumbledore karakteri dışında, ITV dizisi "Maigret"te Fransız dedektif Jules Maigret'i canlandırdı ve Dennis Potter'ın "The Singing Detective" adlı eserinde Philip Marlow karakteriyle de büyük bir takdir topladı.

Kariyerine Londra'daki Kraliyet Ulusal Tiyatrosu'nun orijinal üyelerinden biri olarak başlayan Gambon, birçok Shakespeare oyununda da başarılı performanslar sergiledi ve 1998 yılında eğlence sektörüne yaptığı katkılardan dolayı şövalye unvanına layık görüldü.

  • Michael Gambon, Profesör Albus Dumbledore rolünde