Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (20 Ekim 2023)

20.10.2023 10:47

Bu hafta 4’ü yerli 7 film vizyona giriyor!

Aralarında usta yönetmen Martin Scorsese'nin "Dolunay Katilleri" (Killers of the Flower Moon) ve ünlü korku serisinin yeni halkası "Testere X" (Saw X) da var.

Ayrıca, haftanın vizyon filmlerini Akdeniz ÜniFm'in "Vizyonda Neler Var?" programı ile yukarıda da inceleyebilirsiniz! 

 

Dolunay Katilleri (Killers of the Flower Moon)

Süre: 206dk

Tür: Dram, Gerilim, Suç

Yönetmen: Martin Scorsese

Senarist: Eric Roth

Yapımı: 2022 - ABD

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Osage kabilesinin üyeleri, 1920'lerde gizemli koşullar altında öldürülür ve J. Edgar Hoover'ı içeren büyük bir F.B.I. soruşturmasının fitilini yakar.

 

Testere X (Saw X)

Süre: 118dk

Tür: Gerilim, Korku

Yönetmen: Kevin Greutert

Senarist: Pete Goldfinger , Josh Stolberg

Yapımı: 2023 - ABD

Dünyaca ünlü korku serisi "Testere", en yeni filmiyle geri dönüyor. "Testere X", serinin kronolojik olarak ilk filmiyle ikinci filmi arasında geçen olaylara odaklanıyor. Filmde Jigsaw, kendi yöntemleriyle bir intikamın peşine düşüyor.

 

Serçenin Gözyaşı 

Süre: 117dk

Tür: Dram

Yönetmen: Aysun Akyüz

Senarist: Şengül Boybaş

Yapımı: 2023 - Türkiye

Kocası Mesut tarafından şiddete ve cinsel saldırıya maruz kalan Emine, kocasından kaçmaya çalışırken yakalanır ve mücadele verirken kocasının silahı ateşlenir. Mesut ölmez fakat drumu kritiktir. Sıklıkla şiddete maruz kalan kadınların davalarıyla ilgilenen ünlü avukat Ayten Çetiner, Emine'nin davasını üstlenir. Ayten'in annesi ‘Ses Sizsiniz Derneği'nin kurucusudur ve Ayten bu derneği uluslarası platforma taşıyıp büyük başarılara imza atmıştır. Annesi Nilüfer'i kanserden kaybeden Ayten ile Emine, aynı köydenlerdir. Aradan uzun yıllar geçse de geçmiş geleceğin aynası olmuştur.

 

Çözümler Kitabı (Le Livre des solutions)

Süre: 102dk

Tür: Dram, Komedi

Yönetmen: Michel Gondry

Senarist: Michel Gondry

Yapımı: 2023 - Fransa

Film, yaratıcılığını baskılayan şeytanlarıyla mücadele eden yönetmen Marc Becker'i konu alıyor.

 

Her Şey Aşk İçin 

Süre: 114dk

Tür: Komedi

Yönetmen: Ahmet Kapucu

Senarist: Ahmet Kapucu

Yapımı: 2023 - Türkiye

Sedef ve Alper çifti, evlenmek üzerelerdir. Fakat Sedef'in dedesi Emekli Albay İskender, Alper'in bedelli askerlik yaptığını öğrenince bu evliliğe karşı çıkar. Evlenmelerine tek bir şart ile izin verir: Alper kendisinin çiftliğinde 30 günlük bir askeri eğitimden geçmelidir. Sandığından çok daha zor bri eğitimden geçerken Alper, İskender'in vasiyetini bulur. Alzheimer hastası olan ve giderek hafızasını kaybeden İskender'in vasiyetini yerine getirmek için birlikte bir yolculuğa çıkarlar.

 

İbi: Doğu Ekspresi'nin Gizemi

Süre: 77dk

Tür: Animasyon

Yönetmen: Sinan Ölmez

Senarist: Sinan Ölmez

Yapımı: 2023 - Türkiye

İbi, ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte Doğu Ekspresi'yle Kars'a doğru yola çıkar. Ancak, yolculukları beklenmedik bir şekilde sekteye uğrar ve trenleri, bilinmez bir diyara ışınlayabilen kötü niyetli bir masal kahramanının eline düşer. İbi ve arkadaşları, bu beklenmedik durumla başa çıkmak için birlikte mücadele edeceklerdir.

 

Öğretmen

Süre: 133dk

Tür: Komedi

Yönetmen: Bilal Kalyoncu

Senarist: Yılmaz Okumuş

Yapımı: 2023 - Türkiye

Koyu Fenerbahçeli bir öğretmen, Trabzon'un Çaykara ilçesine atanır. Film, bu öğretmenin gözünden Trabzonspor-Fenerbahçe rekabetinin yansımalarını konu alır.