"Nightmare Before Christmas", Bu Hafta Sonu "Saw X" ve "The Nun 2" Filmlerini Gişede Geride Bıraktı!

23.10.2023 10:51

Otuz yıllık bir cadılar bayramı klasik filminin Amerika'da yeniden vizyona girmesiyle, bu hafta sonu gişe listesinde ilk 5'e girmeyi başarıyor ve "Saw X" ve "The Nun 2" gibi yeni korku filmlerini geride bırakarak daha fazla gelir elde ediyor!

1993 yapımı, Henry Selick'in yönettiği ve Tim Burton'ın yapımcılığını üstlendiği bir stop-motion animasyon müzikali olan "Nightmare Before Christmas" Amerika gişesinde birkaç yeni korku filminden daha yüksek hasılat elde etti. Hikaye, Cadılar Bayramı Kasabası'nda geçiyor ve yaşayan iskelet Jack Skellington'ın Noel'i keşfetmesini ve kasabanın ürkütücü sakinlerinin de yardımıyla Noel Baba'yı kaçırarak tatili ele geçirme kararı almasını anlatıyor. Jack'in sevgilisi olan bez bebek Sally de bu süreçte hikayenin içinde yer alıyor.

Hafta sonu için yurt dışı gişe rakamlarını bildirdikten sonra tahmin edileceği gibi, ilk 4 sırayı "Taylor Swift: The Eras Tour", "Killers of the Flower Moon", "The Exorcist: Believer" ve "Paw Patrol: The Mighty Movie" gibi yeni çıkış yapan filmler doldurdu. 5. sırada resmi olarak "The Nightmare Before Christmas" yerini aldı. Filmle beraber Jack ve Sally'nin sinemaya geri dönüşü, 30. yıl dönümü özel gösterimiyle bu haftasonu 4.1 milyon dolar kazandı ve "Saw X" ($3.58 milyon) ve "The Nun 2" ($887,000) gibi çağdaş korku filmlerini geride bırakarak başarı elde etti.

Kaynak: ScreenRant