Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (3 Kasım 2023)

02.11.2023 23:32

Bu hafta 2‘si yerli 6 film vizyona giriyor!

Aralarında Mehmet Ada Öztekin'in yönettiği “Atatürk 1881 - 1919”, gizem filmlerini sevenleri mutlu edecek “Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece” ve ABD gişesinde büyük ses getiren, Taylor Swift'in konser filmi, "Taylor Swift: The Eras Tour" da var.

Ayrıca, haftanın vizyon filmlerini Akdeniz ÜniFm'in "Vizyonda Neler Var?" programı ile yukarıda da inceleyebilirsiniz!

 

Atatürk 1881 - 1919

Süre: 144dk

Tür: Dram, Savaş, Tarih

Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin

Senarist: Necati Şahin

Yapımı: 2023 - Türkiye

Oyuncular: Aras Bulut İynemli, Songül Öden, Mehmet Günsür

İki bölüm olarak izleyiciyle buluşan filmlerden ilki, Mustafa Kemal'in (Aras Bulut İynemli) milli mücadelenin lideri olmaya giden basamakları tırmandığı döneme odaklanıyor.

Yönetmen Mehmet Ada Öztekin'in sözleriyle:

Mustafa, 19. yüzyılın sonunda Selanik'te doğar. Babasının maruz kaldığı eşkıya saldırıları, doğal olarak onu kötü etkiler. Babası Ali Rıza Bey'in önce işleri sonra sağlığı bozulur. Bir süre sonra da vefat eder. Zübeyde Hanım için oğlu dünyanın merkezindedir ve onun başına bir şey gelmemelidir. Oğlu adına düşündüğü gelecek, mahalle mektebine gidip, sofu ailesindeki geleneğe uygun şekilde Hoca olmasıdır. Zübeyde Hanım'ın kurduğu bu gelecek hayalinin büyüklüğü, küçük Mustafa'nın içindeki devasa ateşe kıyasla, ancak o ateşin karşısında küçük bir saman tanesi kadardır. Mustafa Kemal, 1905 yılında, akademiyi Kurmay Yüzbaşı olarak bitirir. 1905 yılından 1919'a kadar Suriye'den Trablus'a Selanik'ten Kars'a, Osmanlı topraklarının dört bir köşesinde görev yapar. Gördüğü şey, kendi ülkesinde idarenin çoktan kontrolden çıktığını, artık liyakat ve vatanseverliğin kalmadığıdır. Mustafa Kemal için fazla seçenek kalmamıştır. Kendi tabiriyle memleket, eşkıyaların yaktığı babasının tomrukları gibi yanmaktadır. Onu kurtarmak için biri, bir şey yapmalıdır. Namık Kemal'in dediği gibi, Vatanın bağrına düşman hançerini saplamıştır. Fakat elbet, onun bahtı kara maderini kurtaracak biri çıkacaktır.

 

Taylor Swift: The Eras Tour

Süre: 169dk

Tür: Müzikal

Yönetmen: Sam Wrench

Yapımı: 2023 - ABD

Bu konser filmi, izleyicileri dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift'in müzik kariyerinde bir yolculuk sunan The Eras Tour'u sinematik bir konser deneyimiyle buluşturuyor.

 

Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece (Five Nights at Freddy's)

Süre: 110dk

Tür: Gizem, Korku

Yönetmen: Emma Tammi

Senarist: Scott Cawthon , Emma Tammi , Seth Cuddeback , Chris Lee Hill , Tyler MacIntyre

Yapımı: 2023 - ABD

Oyuncular: Josh Hutcherson, Mary Stuart Masterson, Matthew Lillard

Sorunlu bir güvenlik görevlisi Mike Schmidt (Josh Hutcherson), Freddy Fazbear's Pizza'da çalışmaya başlar. İşteki ilk gecesi sırasında, Freddy'deki vardiyasının o kadar kolay olmayacağını fark eder.

 

Bir Düşüşün Anatomisi (Anatomie d'une chute, Anatomy of a Fall)

Süre: 152dk

Tür: Dram, Gizem, Suç

Yönetmen: Justine Triet

Senarist: Justine Triet , Arthur Harari

Yapımı: 2023 - Fransa

Oyuncular: Sandra Hüller, Swann Arlaud, Milo Machado-Graner

Filmde, Fransız Alpleri'nde bir kulübede kocası Samuel (Samuel Theis) ve görme engelli oğluyla (Milo Machado-Graner) izole bir yaşam süren Alman yazar Sandra'yı (Sandra Hüller) izliyoruz. Ancak Samuel, yüksekten düşerek ölünce, ölümün nedeninin intihar mı, kaza mı yoksa cinayet mi olduğu belirsiz kalır. Bu belirsizlik, Sandra'nın cinayet suçlamasıyla tutuklanmasına yol açar.

Samuel'in ölümünün sorgulandığı mahkeme süreci, çiftin karmaşık ve çalkantılı ilişkilerinin derinliklerine inen rahatsız edici ve tatsız bir psikolojik yolculuğa dönüşür.

 

Yüz Yüze (Wesh X Wesh)

Süre: 120dk

Tür: Komedi

Yönetmen: Waleed El Halfawy

Senarist: Waleed El Halfawy

Yapımı: 2023 - Mısır

Oyuncular: Mohamed Mamdouh, Amina Khalil, Asmaa Galal

Sürekli evlilik problemleri yaşayan bir çift, bir gün problemlerine başka insanları da dahil etmeye karar verirler. Bir partide metal kapı kapanıp herkesi içerde kilitli bırakınca her şeyin bir felakete dönüşmesi kaçınılmazdır.

 

Zir-i Cin 2

Süre: 95dk

Tür: Korku

Yönetmen: Burak Küçük

Senarist: Burak Küçük

Yapımı: 2023 - Türkiye

Oyuncular: Ekrem Kayhan, Feyza Ayan, Tahsin Macit

Kanlıbıçkı köyünde yaşandığı rivayet edilen cin vakalarını araştırmak isteyen Tarık, Yusuf Hoca’yı bulur. Yusuf Hoca, pek çok cin vakasını çözmüş ve birçok insanı da bu cin vakalarından kurtarmış bir hocadır. Köy muhtarı Ali Rıza’nın kızına yapılan büyü üzerine Tarık ve Yusuf Hoca bu olayı çözmek için harekete geçer ve olayları kayıt altına almaya karar verirler. Yaşadıkları olaylar tam anlamıyla bir cinnet vakası olarak kayıtlara geçecektir.