Emmet Cullen

ABD | 15 Mart 1985
9,3/10

Kellan Christopher Lutz, ABD'li model ve aktör. Alacakaranlık serisindeki Emmett Cullen rolüyle hatırlanmaktadır. Lutz Dickinson, Kuzey Dakota'da doğdu. Arizona'da büyüdü. Twilight serisindeki 5 filmde de Emmett Cullen rolünü üstlendi. 2013 yapımı Tarzan filminde Tarzan'ı oynadı. Altı erkek kardeş ve bir kız kardeşi vardır. En sevdiği yer olarak Güney Afrika'yı gösteren oyuncunun boyu 1.85'tir.

Devamını Oku

Emmet Cullen Biyografi

Genel Bilgi
İsim: Emmett Dale McCarty Cullen
Doğum Tarihi: 1915
Doğum Yeri: Gatlinburg, Tennessee
Yaşadığı Yer: Forks, Washington
Dönüşüm Tarihi: 1935
Dönüştürücü: Carlisle Cullen

 

Dış Görünüşü
Saç Rengi:
Kahverengi
Göz Rengi:
Vampire Gold
Boyu:
195 cm
Diğer : Bella Emmett’i tıpkı gerçek bir halterci gibi iri ve kaslı ve koyu renk kıvırcık saçlı olarak tanımlamaktadır. Bella Emmett’in Forks’ta bir lise öğrencisinden çok, bir üniversite öğrencisi veya öğretmene benzediğini düşünmektedir.

 

İlişkileri
Aile:
Emmett Tennessee’de yaşayan çok geniş bir İskoç kökenli Amerikalı bir ailenin en genç ferdiydi. Dönüşümünden bu yana Emmett’in ailesi Cullen’lardır.
Ruh Eşi: Rosalie Hale ile evlidir.
Arkadaşları : Tanya ve Alaska’da yaşayan Denali Klanının diğer fertleri
Mesleği : Öğrenci

 

Kişilik
Özel Yetenekleri: Her ne kadar Alice veya Edward gibi özel yeteneklere sahip olmasa da, Emmett olağanüstü güçlü olarak tanımlanmaktadır.
Hobileri: Kavga etmek, spor yapmak, kumar oynamak
İlgi Alanları: Emmett Cullen ailesi içinde en çok espri anlayışı ve şaka yapma isteği ile bilinmektedir. Arkadaşları ve ailesi ile dalga geçmeyi sever. Rekabet içeren her türlü konu Emmett’i genellikle ilgilendirmektedir.
Tanım: Emmett Cullen ailenin oyuncak ayısı gibidir. Koruyucu, vefalı ve ayrıca herkesi güldürebilecek bir espri anlayışına sahip olduğu için herkesin sahip olmak isteyeceği bir büyük kardeştir. Emmett aklından geçeni herhangi bir düzenlemeye tabii tutmadan, olduğu gibi söylediği için bazen etrafındakilere karşı biraz kırıcı olabilir. Bella, Emmett’i hiçbir şeyin rahatsız etmediğini ve her zaman sakin bir yapıya sahip olduğunu düşünmektedir.

 

Çeşitli
Araba:
Jeep Wrangler (Bella’nın bel hizasından yüksek lastikleri, ön ve arka lambalarının üzerlerindeki metal koruma kafesleri, üzerine yerleştirilmiş dört büyük spot lambası, ve parlak kırmızı üst kısmı ile bir canavar olarak tanımlanmaktadır.) (Alacakaranlık, sayfa 359)

Kişisel Tarih
Emmett McCarty 1935 yılında Appalachia’da bir ayı saldırısına uğradığında yirmi yaşında idi. Ölmek üzere iken, uçtuğunu hissetti ve gözlerini açtığında bir melek gördü. Daha sonra bu meleğin onu vampire dönüştürmesi için 160 kilometre boyunca taşıyarak Carlisle Cullen’e götüren Rosalie Hale olduğu anlaşılmaktadır. (Alacakaranlık, sayfa 289) Emmett ve Rosalie evlenirler, ve zaman zaman evlenmeye devam ederler.

Bella Forks’a yerleştiğinde, Emmett Edward’ın ondan nasıl bu kadar çok etkilendiğini tam olarak anlamaz. Keçi Kayalıklarında avlandıkları sırada Bella’nın güvenliği için endişelenerek neredeyse kendine işkence eden Edward’ın tavırları Emmett’i rahatsız eder. (Alacakaranlık, sayfa 189). Emmett beysbol maçından sonra, James’i yakalayıp öldürme fikrini hemen kabul eder. (Alacakaranlık, sayfa 383). Emmett Bella’nın kurtulmasına ve James’in ortadan kaldırılmasına yardımcı olmak için Phoenix’e Edward ve Carlisle ile tam zamanında gelir.

Bella’nın on sekizinci doğum günü için kamyonuna yeni bir radyo alır. (Yeni Ay, sayfa 26) Eve tam Bella parmağını kestiği sırada girer. (Yeni Ay, sayfa 28) Emmett Jasper’ı Bella’ya daha fazla zarar vermeden dışarı çıkarır. (Yeni Ay, sayfa 29)

Emmett Edward’ın Volturi’ye gidip kendini öldürmelerini isteyeceğini öğrendiğinde Edward’ı kurtarmak için İtalya’ya gitmeye karar verir, ancak Jasper, Alice onların çabalarının bir Edward’a bir faydası olmayacağını söylediği için onu durdurur. (Yeni Ay, sayfa 425) Alice, Edward ve Bella eve döndüklerinde Emmett Rosalie ve Cullen Ailesi ile onları havaalanında beklemektedir. Rosalie, Edward’a Bella’nın öldüğünü söyleyerek tüm bu olanlara neden olduğu için Bella’dan kendisini affetmesini istediğinde, Bella kendinde olmadığı için Bella’nın onu affetmesinin kabul edilemeyeceğini söyleyerek, Rosalie ile dalga geçer. (Yeni Ay, sayfa 498)

Victoria James’in intikamını almak için Forks’a geri döndüğünde, Emmett ve Paul Victoria’yı yakalamaya çalışırlar, ancak Emmett kazara Quileute bölgesine girdiğinde Paul ile neredeyse kavga ederler. (Tutulma, sayfa 86 – 87) Edward Bella’nın kıyafetlerini kimin çaldığından emin olmasa da, Emmett ve Jasper kıyafetleri kimin aldığını ve sonra nereye gittiklerini bulabilmek için Bella’nın evinin etrafındaki koruluğu tararlar. (Tutulma, sayfa 201) Cullen ailesi Seattle’da bir yenidoğan ordusunun oluşturulduğunu anladıklarında, Emmett Volturi olaya el koymadan önce oraya gidip onların çaresine bakmak için çok heveslenir.

Bella vampir olduktan sonra Edward ile kaldıkları kulubenin hala sağlam olmasından dolayı Emmett sürekli Bella ile dalga geçer ve Charlie’nin Cullen Ailesini ziyaret ettiği zamanlarda ikilinin cinsel yaşamları ile ilgili pek çok şaka yapar. (Şafak Vakti, sayfa 490 ve 511) Emmett’in kendisini Charlie’nin önünde utandırmasını engellemek için Bella Emmett’i bilek güreşine davet eder. (Şafak Vakti, sayfa 518) Bella’nın yenidoğan olmasından kaynaklana aşırı güçleri yüzünden Emmett Bella’ya yenilir.

Cullen Ailesi Volturi’nin Forks’a geldiğini fark ettiklerinde, Emmett Rosalie ile birlikte kuzeydeki göçebe vampirlerin yanına gidip, onlardan Renesmee’nin büyüdüğüne şahitlik yapmalarını isterler. Volturi ile karşılaştıkları sırada, Aro Renesmee’nin daha ykına gelmesini istediğinde, Emmett Bella, Jacob ve Edward’a katılır. Volturi’nin ayrılmasından sonra Emmett ve Rosalie bu anı uzun bir öpüşme ile kutlarlar.

 

Film(ler)de Emmett’i Canlandıran Oyuncu: Kellan Lutz