Carlisle Cullen

ABD | 26 Kasım 1973
9,3/10

Peter Facinelli, 26 Kasım 1973 te New York'ta Dünyaya geldi. İtalyan olan göçmen bir ailenin çocuğu olarak doğdu. New York'ta bulunan Atlantik Tiyatro Kuruluşu'nda oyunculuk dersleri aldı. William H. Macy, Felicity Huffman, Giancarlo Esposito ve Camryn Manheim onun öğretmenleri oldular. Gelecekteki karısı olacak olan Jennie Garth ile bir filmin yapım öncesi çalışmalarında tanıştı ve evlendi. Evlilik tarihleri 20 Ocak 2001'dir. Facinelli ve Jennie'nin şimdi 3 kızları bulunmakta ; Luca Bella , Lola Ray ve  Fiona Eve. En iyi olarak FOX'ta 2002'de yayınlanan ve bir televizyon serisi olan Fastlane'de tanındı. Twilight filminde Carlisle Cullen rolünü oynamıştır.

Devamını Oku

Carlisle Cullen Biyografi

Genel

* İsim : Carlisle Cullen
* Doğum Tarihi : 1640’ lar (Alacakaranlık, sf. 331)
* Doğum Yeri : Londra (Alacakaranlık, sf. 331)
* Şu an yaşadığı yer : Forks, Washington
* Konum : Vampir
* Dönüşüm Tarihi : 1660’lar; o zamanlar yirmi üç yaşındaydı (Alacakaranlık,sf. 332).
*Dönüşüm Kaynağı : Londrada bir soygun sırasında bilinmeyen bir vampir tarafından ısırılıp ölüme terk edilmiştir.(Alacakaranlık,sf. 332).

Fiziksel Görünüş

*Saç Rengi : Sarışın
* Göz rengi : Vampirken Altın (Altın, kırmızı değil, vejeteryan yaşamı boyunca insan avlamadığı için kırmızıya dönüşmüyor).
* Boy :1.88 cm-  6′2″
* Diğer : Öbürlerı gibi, tipik vampir derisine, gözlerinin altındaki siyah halkalara ve inanılmaz yakışıklı bir görünüme sahip. Bella onu “Gördüğüm bütün film yıldızlarından daha yakışıklı” diye tanımlar.  (Alacakaranlık, sf. 61).

İlişkileri

* Ailesi : Carlisle Angelikan kilise üyesi rahip babasının isteğiyle Vampirleri,  Cadılari ve Kurtadamları avlıyordu. Annesi doğum sırasında ölmüştür. Hiç kardeşi yoktur.  (Alacakarnlık, sf. 331).  Alice, Edward, Rosalie, Jasper ve Emmett’ i evlatlık çocukları olarak, Esme’yi ise eşi olarak tanıtır.
* Ruh Eşi : Esme Cullen.
*Arkadaşları : Alaska’dan Tanya ve onun Denali klanı, ayrıca Volturi’den Aro’da kendisini arkadaşlarının içerisinde gösterir (yeni Ay, sf. 471).
*Meslek :  Doktor

Kişilik/ Karakter

* Özel Yetenekler/ Beceriler : İnsan kanına karşı inanılmaz derecede dayanıklıdır. İnsan yaşamına karşı kuvvetli bir saygısı vardır.
* Hobileri : Medikal konularda daima gündemi takip etmek.
* İlgileri : İlaçlar, müzik
* Açıklama : Carlisle Cullen ailesinin babası konumundadır. İnanılmaz derecede hassas ve kibar birisi olarak tanıtılmıştır. Bu durum daha kendisi insanken bile görünen bir özelliğidir. (Alacakaranlık,sf. 331). İnsan yaşamına olan saygısı ve verdiği önem nedeniyle hiçbir zaman insan kanı içmemiştir. (Bu konu Tutulma kitabında sayfa 163 de Rosalie’ nin ağzından doğrulanmıştır, “….benim geçmişim en az Carlisle kadar temizdir….Ben hiç insan kanı tatmadım.” demiştir.)

Karışık

* Araba: Siyah Mercedes S55 AMG

Kişisel Tarihçe

Carlisle Cullen 1640′larda Londra’da doğmuştur. Angelikan kilise üyesi rahip babasının isteğiyle Vampirleri, Cadıları ve Kurtadamları avlıyordu.  Babasının yaşlanmasıyla O’nun görevlerini  yerine getirmekle görevlendirilir. Ne var ki Carlisle bu görevden hoşnut değildir. Avlanmaktan ziyade kanalizasyonda saklanan bir grup Vampiri bulur.  Bu Vampirlerin aç olduğunu düşünerek onları takip eder, ancak Vampirlerden biri ona saldırır ve Carlisle’ı ısırır. Kanlar içinde kalan Carlisle 3 gün içinde Vampire dönüşür. (Alacakaranlık, sf. 331-332).

Carlisle babasının O’nu yaşatmayacağından emindir, uzun bir süre saklanır. Artık bir Vampire dönüsen Carlisle kendini bir çok yolla öldürmeye çalışır, fakat başarılı olamaz. Bir Vampirin susuzluğu onu perişan ederken, insan kanıyla beslenmeyip hayvan kanıyla beslenir. Bir canavara dönüşmek istemez ve 200 yıl kadar hayvan kanıyla beslenip nefsini terbiye eder.

Bu dönemde yolculuklar yapıp, farklı şehirlerde Tıp Bilimi, Müzik, Sosyal Bilimi eğitimi alır. Sonunda kendine en uygun mesleğin Doktorluk olduğuna karar verir. İtalya da kaldığı süre içinde Volturi ile tanışır ve kendi felsefesinden emin olur. (Alacakaranlık, sf. 336-339).

1918 yılından itibaren Chicago da Doktorluk yapar. O yıllarda “İspanyol Gribi” dönemi etkisi altına almıştır. Hastalarından “Edward Anthony Mason” ölüm döşeğinde dönüştürür. (Yeni Ay, sf. 38-41).
1921 yılında Columbus Ohio’da  çalışırken intihara kalkışan ve ölmek üzere olan Esme Platt’ı vampire dönüştürür. Carlisle ve Esme birbirlerine aşık olup evlenirler.

Daha sonra 1933 yılında Edward’ın yalnızlığına çare olduğunu düşünerek nişanlısı tarafından dövülerek ölüme terkedilen, sokakta ölmek üzere olan Roselie’yi vampire dönüştürür. (tutulma,sf. 160). 1935 yılında, Roselie ayı saldırısına uğrayan, ağır yaralı olarak bulduğu Emmett’i eve getirir ve Carlisle onu da vampire dönüştürür. Carlisle Emmett’ten sonra hiçkimseyi vampire dönüştürmemiştir. Fakat Edward Bella’yı dönüştürmezse onu vampire dönüştüreceğine dair söz vermiştir. (Yeni Ay, sf. 537).

Carlisle, Esme, Alice, Jasper, Edward ve Rosalie ile birlikte zaman zaman başka yerlere de yolculuk yaparak Forks’ta yaşamaya devam etmektedir.

* Film(ler)de kendisini canlandıran aktör : Peter Facinelli