Laz Ziya

Türkiye | 21 Aralık 1943
8,8/10
İstemi Betil (1943-2011) tiyatro ve dizi oyuncusu. Kurtlar Vadisi dizisindeki Laz Ziya karakteriyle geniş kitlelerce tanınmıştır. Pek çok projede seslendirme sanatçısı olarak görev yapan sanatçının ses verdiği karakterler arasında Yüzüklerin Efendisi serisinde Gandalf gibi önemli karakterler vardır ve Kirk Douglas, Anthony Quinn gibi sanatçıları seslendirmiştir. 2011'de Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde vefat eden Betil, Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi. Bir süre Asuman Betil ile evli kalan sanatçının İrem ve Senem Betil adlarında 2 kızı bulunuyordu.
Devamını Oku

Laz Ziya Biyografi

Ziya Yılmaz , İstemi Betil tarafından canlandırılan Kurtlar Vadisi karakteri. Lakabı Laz Ziya 'dır.

Kurtlar Konseyi 'nde Hüsrev Bekiroğlu ile beraber gelenekçi kanadı oluşturmuştur. Mesleği armatörlük olmakla beraber kaçakçılık asıl gelir kaynağıdır.

Dizinin en başından beri sorunlu bir karakter olarak gösterilen Ziya Yılmaz , kendisini aldatan karısı Asiye 'yi öldürmüş, küçük kızı Meral 'i de boğazına kadar toprağa gömdürmüştür.

Aynı zamanda Süleyman Çakır 'ın kayınpederi olan Yılmaz'ın, karısı Asiye'nin ölümünden duyduğu vicdan azabı dizide sürekli vurgulanmıştır. Mehmet Karahanlı'nın ölümünden sonra Konsey 'de başlayan baronluk savaşında saf dışı kalmış, önce Konsey 'den çıkarılmış daha sonra da öldürülmüştür.

Laz Ziya , çevresindeki insanların baron'un bile kendisinden çekindiği, ne zaman ne yapacağı pek belli olmayan bir karakter. Benim gemim batmaz sözüyle kendine olan güveni açıkça bellidir.

Laz Ziya , kendisini aldatan ama çok sevdiği Asiye'yi asmış ve bunu küçük kızı Nesrin dolabın içinden acıyla izlemiştir. Bu olay Laz Ziya 'nın Oy Asiye parçasını taş plağından tüm ömür boyu dinlemesiyle devam edegelmiştir.

Foto Galeri

Tümünü Gör