- Anasayfa
- Karakterler
- Dükkan Sahibi
Dükkan Sahibi
Canlandıranlar
16 Haziran 1952 • Türkiye
7,5/10 (158 oy)
Ahmet Yıldırım Öcek (1952-2018) tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu.
1952'de İstanbul'da doğan Öcek, Nejat Uygur tiyatrosuyla sahnede adını duyurdu. Attila Arcan ve Yalçın Menteş'in bulunduğu programlarla ise televizyona geçiş yaptı. Televizyondaki rolleri arasında, özellikle Avrupa Yakası dizisindeki dergi sahibi Saadettin Yerebakan ile akıllarla yer etti. Onun haricinde Gurbetçiler, Aslı ile Kerem, Zengin Kız Fakir Oğlan, Halil İbrahim Sofrası gibi birçok dizide rol aldı. Ayrıca Semum, Adab-ı Muaşeret, Figüran, Oldu Mu Şimdi ve son olarak Tatlı Bela gibi sinema filmlerinde oynadı.
3 Ekim 2018'de çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Cenazesi 5 Ekim günü Yedikule Mezarlığı'nda toprağa verildi. Yıldırım Öcek'in Feridun ve Seçkin Öcek adlarında iki oğlu bulunuyordu.
• Türkiye
4,8/10 (7 oy)
Salih Tozan (1914-1963) sinema oyuncusu.
1914'te Balıkesir'de dünyaya geldi. Türk Sineması'nın ilk emekçilerinden biridir. Yüzlerce filmde karşımıza karakter rollerinde çıkan oyuncu, hüzünlü, babacan, sıcak tavırlarıyla Türk Sinema izleyicisinin gönlünde taht kurdu.
Salih Tozan, 1963 yılında siroz hastalığı nedeni ile yaşama veda etti. Halen Balıkesir'in ve Türkiye'nin birçok cadde ve sokağı onun adını taşımaktadır.