Sookie Stackhouse

Kanada | 24 Temmuz 1982
8,5/10
Anna Helene Paquin, Kanada doğumlu Yeni Zelandalı oyuncu. 11 yaşındayken The Piano filmindeki performansıyla birlikte En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır. Bu başarısıyla birlikte Oscar tarihindeki bu ödülü kazanan en genç ikinci oyuncu olmuştur. Daha sonra bir çok filmde rol almıştır. Bunların başında Fly Away Home, She's All That, Almost Famous ve The X-Men serisi gelmektedir. Sinema dünyasındaki başarısından sonra HBO dizilerinden olan True Blood dizinsinin önemli karakterlerinden Sookie Stackhouse karakterini canlandırmıştır. Buradaki performansıyla birlikte Golden Globe (200() ödüllerinden En İyi Kadın oyuncu ödülünü Drama kategorisinde kazanmıştır. Meraklısına... Bir vejetaryan. Oscar ödülünü yatak odasında dolabının çekmecesinde saklıyor. Çünkü arkadaşlarının devamlı ödülü sormasından hoşlanmıyor. Fotoğraf çekmekten hoşlanıyor. 4 yaşındayken Yeni Zelanda'ya taşımışlar. Anne ve babası boşanmış durumdalar ve Anna, Los Angeles'da annesiyle yaşıyor. Keman çalabiliyor. Hobileri; rugby, koşmak, piyano çalmak, jimnastik, şarkı söylemek, yüzmek, kaymak, okumak, dikiş dikmek. Daha genç olduğu dönemlerde Yeni Zelanda başbakanı ya da avulat olmak istiyormuş. Oscar kazanan en genç ikinci kişi. Piyano filminin tamamını hala izlememiş. Beatles fanatiği. 2 kedi ve 1 köpeği var. Fransızca biliyor. Favori rengi yeşil. 2002 People dergisi anketinde 25 yaş altı en ateşli 25 kişiden biri seçildi. Julia Stiles okuldan arkadaşı.
Devamını Oku

Sookie Stackhouse Biyografi

Sookie Stackhouse Louisina'nın ufak bir kasabasında kendi halinde bir bar garsonu. Sessiz sakin etliye sütlüye karışmaz ve öyle çok sık dışarı çıkmaz. Güzel olmadığından değil. Güzel bir kız. Sadece Sookie bir çeşit 'beceriksizliğe' sahip. İnsanların zihnini okuyabiliyor. Bu yüzden de erkekler tarafından pek tercih edilmiyor diyelim.
Ama bir  gün Bill ile tanışır ve onun düşüncelerini okuyamadığını fark eder onun yanındayken içi büyük bir sessizliğin verdiği huzurla domuştur.Bu nedenle ondan hoşlanmıştır.Sonuçta haytı tamamen değişecektir...