Halil Ibrahim Kapar

Türkiye | 1 Ocak 1944
8,5/10
Sönmez Atasoy (1944-2011) tiyatro ve sinema sanatçısı. Uzun yıllar Devlet Tiyatroları'nda görev yapan Atasoy, Kurtlar Vadisi dizisindeki Halo Dayı rolüyle geniş kitleler tarafından tanınmıştı. Ankara Devlet Konservatuarı tiyatro bölümü mezunudur. 1968 yılında Devlet Tiyatrolarında çalışmaya başladı. Bir dönem Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptı. 1998 yılında İzmir'de Belediyenin düzenlediği bir kursta diksiyon ve spikerlik eğitimi verdi. 2008'den ölümüne dek Haliç Üniversitesi Konservatuarı Tiyatro bölümünde yarı zamanlı olarak öğretim üyeliği yaptı. 2011'de dizi çekimleri için bulunduğu Isparta'da geçirdiği kalp krizi sonucunda vefat etti. Bir diğer tiyatrocu oyuncusu Emel Göksu ile evli olan Atasoy'un kızı Fadik Sevin Atasoy da ailesi gibi tiyatrocu oldu.
Devamını Oku

Halil Ibrahim Kapar Biyografi

Halil İbrahim Kapar, (Halo) bir Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör, Kurtlar Vadisi Pusu karakteridir. Sönmez Atasoy tarafından canlandırılmıştır.

Uyuşturucu kaçakçılıyla uğraşırken kardeşi tarafından ihbar edilerek müebbet hapis cezasına çarptırılmıştır. Hüsrev Ağa'nın Mehmet Karahanlı tarafından öldürtülmesinin ardından Kurtlar Konseyi'nde Hüsrev Ağa'nın boşluğunu doldurmak için, gene Karahanlı'nın direktifiyle Polat Alemdar tarafından hapishaneden kaçırılmış ve Konsey üyesi yapılmıştır. Konsey içindeki çekişmelerde minnet borcu duyduğu Polat Alemdar'a sonuna kadar sadık kaldı.Kendisini ihbar etmiş olan kardeşini öldürmüştür.

Yıllarca uyuşturucu ve kaçakçılık işlerinin tam ortasında yer almıştır. Bu konulardaki bağlantıları, yöntemleri, araçları gayet iyi bilmektedir. Polat Alemdar’a can borcu olduğuna inanan Halo, tecrübesi ve bilgisini onun hizmetine sunar. Ekibin sözü dinlenen, sevecen, akıl “Dayı”sıydı. Cevat Akarsu tarafından kafası baltayla kesilerek öldürülmüştür.