- Anasayfa
- Karakterler
- Carlos
Carlos
Canlandıranlar
José Antonio Domínguez Banderas, bilinen adıyla Antonio Banderas, İspanyol aktör ve şarkıcı. Özellikle 1990'larda rol aldığı Hollywood filmleriyle tanınmaktadır. 1960'ta Málaga'da doğdu. Babası Jose polis memuru, annesi Ana ise öğretmendi. Javier adlı bir erkek kardeşi vardır. Çocukluğu diktatör Franco'nun iktidarının son yıllarına denk geldi. Küçük yaşlarda futbolcu olmak isteyen Banderas, ayağının kırılması nedeniyle futboldan vazgeçmek durumunda kaldı. Daha sonra oyunculuğa yöneldi. Ünlü aktör genç yaşta sahneye çıkmaya başladı. Arkadaşlarıyla birlikte kurduğu tiyatro topluluğuyla birlikte İspanya’yı dolaşarak sokak gösterileri yaptı. Oyunculuk sevgisi ünlü Çek yönetmen Milos Forman’ın “Hair” (1979) filmiyle pekişti. 1981 yılında Madrid’e geçtikten kısa bir süre sonra kendini ispatlama fırsatı yakalayan aktör, İspanya Ulusal Tiyatrosu’na girmeye hak kazandı. Tiyatro yıllarında ünlü yönetmen Pedro Almodovar'ın dikkatini çekti. Sinemaya adım atışı da 1982'de onun Labyrinth of Passion adlı komedi filmiyle oldu. Daha sonraki yıllarda “ Women on the Verge of a Nervous Breakdown ” ve “ Law of Desire ” gibi filmlerde Almodovar ile çalışma fırsatı buldu. 1983 yılında film endüstrisine ilk adımını atan Banderas, 1990 yılında Almodovar’ın “ Tie Me Up! Tie Me Down! ” adlı filminde bir porno yıldızını kaçıran ve kendisine aşık olana kadar onu yatakta bağlı tutan karizmatik bir akıl hastasını canlandırdı. Bu filmin ardından rotasını Hollywood’a çeviren aktör, Arne Glimcher’in Pulitzer ödüllü bir romandan uyarladığı 1992 yapımı “ The Mambo Kings ” adlı filmde rol aldı. Henüz çok genç ve tecrübesiz olan Banderas, bu filmde oynayabilmek için Berlitz Okulu’nda eğitim alarak İngilizce’sini düzeltti. Hollywood'da kendine bir yer edinen aktör, Philadelphia (1993), Interview with the Vampire (1994) Desperado (1995), Evita (1996), Zorro (1998) gibi çok önemli filmlerde rol aldı. 2000'li yıllarda ise Shrek serisinde Çizmeli Kedi (Puss in Boots) karakterinin İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca seslendirmesini üstlendi. 1987'de ilk eşi Ana Leza ile evlenen Banderas, 1995'te Amerikalı aktris Melanie Griffith ile tanışmasının ardından eşinden ayrıldı ve 1996'da Griffith ile Londra'da evlendi. Aynı yıl Stella adında bir kızı oldu. 2015'te Griffith'le olan evliliği de sona erdi. Antonio Banderas memleketinin takımı Malaga CF'nin taraftarıdır. Ayrıca 2010 yılında Malaga Üniversitesi'nden fahri doktora unvanı almıştır.
Birbirine çok bağlı olan bir ailenin sahip olduğu beş çocuğun ortancası olarak dünyaya gelmiş olan Bratt, Trafik (2000), Güzel dedektif (2000) ve Çılgın Hırsız 2 (2013) filmlerindeki rolleriyle tanınmıştır. Oyuncu Talisa Soto ile evlidir.
George Edward Lopez, Meksika kökenli Amerikalı stand-up komedyeni ve oyuncudur. Stand-up komedilerinde ırk, etnik ilişkiler ve Meksikan Amerikalı kültürüne değinmiştir. Birkaç yıl stand-up yapmasının ardından 2000 yılında Sandra Bullock, Lopez'den İspanyol kökenini iyi yansıtan bir sanatçı olarak bir komedi dizisinde oynamasını ve yapımcılığını üstlenmesini istemiştir. Lopez son olarak kızı ile başrollerini paylaştığı "Lopez vs. Lopez" dizisine başlamıştır.
Amaury Nolasco; 24 Aralık 1970 Porto Riko'da doğan ABD'li oyuncu. Prison Break dizisindeki Fernando Sucre rolüyle adını duyurmuştur.Porto Riko doğumlu olan Nolasco Porto Riko Üniversitesi 'nde biyoloji eğitimi almıştır. İlk başlarda oyuncu olmayı düşünmeyen Nolasco, rol yapma yeteneğinin farkına vardıktan sonra, New York'a geldi ve American British Dramatic Arts School Falcon'dan oyunculuk eğitimi aldı.House dizisinde oynayan Jennifer Morrison ile birliktedir.
Jeremy Strong, 25 Aralık 1978 doğumlu Amerikalı bir aktördür. En çok, 2018-2023 yılları arasında yayınlanan HBO dizisi "Succession"daki Kendall Roy rolüyle bilinir. Bu rolüyle 2020'de Primetime Emmy ve 2022'de Altın Küre ödüllerini kazandı. Yale Drama Okulu'nda eğitim gördükten sonra, sahneye ilk adımını 2006'da "Defiance" oyunu ile attı. Broadway'deki ilk performansı 2008'de gerçekleşti. Sinema kariyerine 2008'de başlayan Strong, Spielberg'in "Lincoln" ve Sorkin'in "The Trial of the Chicago 7" gibi önemli filmlerde gerçek yaşam karakterlerini canlandırdı. 2022'de "Armageddon Time" filmiyle dikkat çekiyor. Time dergisi, 2022'de dünyanın en etkili 100 kişisinden biri olarak tanımladı.
İlgili Filmler






























