18 yaşından küçük olduğunuz için video gizlenmiştir.

Bu video bazı kullanıcılar için uygunsuz olabilir.

18 yaşından büyük müsünüz?

EVET HAYIR

Chita Rivera Biyografi

Dolores Conchita Figueroa del Rivero Anderson, ya da sahne ismiyle Chita Rivera; Amerikalı oyuncu, şarkıcı ve dansçı.

"Müzikal Alanında En İyi Kadın Oyuncu" dalında iki Tony Ödülü kazanan Rivera'nın, ayrıca altı tane Tony Ödülü adaylığı vardı. Broadway çalışmaları 1950 yılına dayanan oyuncu, "West Side Story," "Guys and Dolls," "Chicago," "Can-Can," "Merlin" ve "Kiss of the Spider Woman" gibi pek çok müzikalde yer aldı. Bu müzikallerin pek çoğunda efsaneleşen müzikal karakterlerini ilk oynayan oyuncu oldu. Bu rollerin arasında "West Side Story"de Anita (1957), "Chicago"da Velma Kelly (1975) ve Kiss of the Spider Woman (1993)'da Aurora bulunmakta.

Washington D.C. doğumlu Rivera, sahne eğitimine 11 yaşında annesinin onu Jones-Haywood Bale Okulu'na kaydettirmesiyle başladı. Kısa süre sonra George Balanchine'in Amerikan Bale Okulu'nun seçmeleri onu New York'a götürdü. Fakat Rivera kalbinin sesini dinleyip Broadway'de şansını dennemek için bu seçkin Amerikan Bale Okulu'ndan ayrıldı. Kısa bir süre sonra, Elaine Stritch liderliğindeki "Call Me Madam" adlı turne yapımında ilk profesyonel rolünü üstlendi.

Sahne işlerinin yanı sıra Rivera, "Sweet Charity", "Chicago" ve "Tick, Tick... Boom!" gibi müzikallerin sinema uyarlamalarında da rol aldı.

1 Aralık 1957'de "West Side Story"deki rol arkadaşı Tony Mordente ile evlenen Rivera'nın müzikalin başarısındaki rolü o kadar büyüktü ki Rivera çiftin çocuğu Lisa'yı dünyaya getirene kadar "West Side Story"nin Londra prodüksiyonu ertelendi. Çift 1966 yılında rolleri ayırdı.

30 Ocak 2024 tarihinde kısa bir hastalığı takiben 91 yaşında New York'ta hayata veda etti. 

Devamını Oku

Foto Galeri

Tümünü Gör