18 yaşından küçük olduğunuz için video gizlenmiştir.

Bu video bazı kullanıcılar için uygunsuz olabilir.

18 yaşından büyük müsünüz?

EVET HAYIR

Jiri Vales Biyografi

Jiri Vales, Praglı bir Çek aktör, şarkıcı ve söz yazarıdır. 1988 yılında Çek Cumhuriyeti'nin Kladno kentinde ev hanımı Ilona ve mühendis Vaclav'ın çocuğu olarak dünyaya geldi. Geleneksel bir Avrupa film yapım mekanı olan Barrandov Studios'un yakınında büyüdü ve Chaplin Meydanı'ndaki bir İlköğretim Okulu'na gitti. Ortaokuldaki çalışmaları sırasında ilk müzik grubunu kurdu ve özel şan derslerine katılmaya başladı. Ayrıca okul müzikali Joseph ve Amazing Technicolor Dreamcoat'a Zebulun kardeşlerden biri olarak katıldı.

Charles Üniversitesi'ne kabul edildikten sonra, bugüne kadar performans sergileyen bir funk müzik grubu buldu. Fen Fakültesi'nde bir coğrafyacının çalışmasına hazırlanırken hala sahne sanatlarına yöneldi. Lisans eğitimini tamamlarken, Prag Uluslararası Konservatuarı'nın Rock Bölümü'nde şarkı söyleme becerilerini ve müzik teorisi bilgisini geliştirmeye karar verdi. Orada 2017'de Jesus Christ Superstar'da Judas olarak mezun oldu.

2012 yılında Jiri, tiyatro kariyerine RockOpera Prag Tiyatrosu'nda başladı. İlk olarak, fiziksel yetenekleri nedeniyle, başarılı bir rock operası "Antigona" da alevli bir kılıçla bir ipe asılı akrobatik bir bölümde ortaya çıktı. Daha sonra "7 Against Thebes"te Eteocles'in ve "Romeo ve Juliet"te Benvolio'nun bölümlerini oynadı ve seslendirdi. Jiri ayrıca, 2016 yılında Prag'da prömiyeri yapılan ve Steve Josephson tarafından yönetilen bir bilimkurgu müzikal olan "Ray Bradbury's 2116"da müzikal tiyatro deneyimleri kazandı. Ayrıca bir senfonik-rock müzik projesi olan "Kings of Avalon"a katıldı ve bu da bir fantazi türüne olan yaşamı boyunca duyduğu sevgiyi doğruladı.

İlk sinema ve televizyon gösterimleri, ilk tiyatro adımlarından kısa bir süre sonra geldi. Prag'daki FAMU'nun bağımsız film yapımcıları ve sinematografi öğrencileriyle sık sık işbirliği yapması, oyunculuğunu kamera önünde geliştirmesini sağladı ve uluslararası bir ekipte çalışma eğilimini derinleştirdi. Sözlü sözler üzerinde yaptığı neşeli çalışmanın sonucu, drama tiyatrosuna odaklanmasıydı.

Jiri'nin dramaya girişi, GITIS mezunu, bir yönetmen ve Prag'da yerleşik bir oyunculuk koçu olan Marianna Arzumanova'nın bir tiyatro topluluğuyla ilgilidir. Jiri, Treplev (Seagal), Jesus (Usta ve Margaret), Stanton (Tehlikeli Köşe) ve Henrich (Dragon) gibi karakterler için seçildi ve hepsi de derin ve bağımsız sanatıyla lehine katkıda bulundu.

Drama becerilerinin geliştirilmesi, film ve televizyonda daha geniş fırsatlara yol açtı. Çek dizileri ve filmlerinin (Vysoka hra, Sever, Polda) yanı sıra Jiri, World on Fire, Freud, Das Boot 2, Ottilie von Faber-Castell vb. İngiliz ve Alman projelerinde rol aldı.

Devamını Oku
Bu sanatçı için henüz resim eklenmemiş. İlk sen ekleyebilirsin!