18 yaşından küçük olduğunuz için video gizlenmiştir.

Bu video bazı kullanıcılar için uygunsuz olabilir.

18 yaşından büyük müsünüz?

EVET HAYIR

Kylian Mbappé Biyografi


Kylian Mbappé Lottin (20 Aralık 1998 doğumlu), Ligue 1 kulübü Paris Saint-Germain ve Fransa milli takımında forvet olarak oynayan Fransız profesyonel bir futbolcu.  Dünyanın en iyi oyuncularından biri olarak kabul edilen oyuncu, top sürmesi, hızı ve bitiriciliği ile tanınır.

 Mbappé üst düzey kariyerine Ligue 1 kulübü Monaco'da başladı ve profesyonel ilk maçına 2015 yılında 16 yaşında çıktı. Onlarla birlikte Ligue 1 şampiyonluğu, Ligue 1 Yılın Genç Oyuncusu ve Altın Çocuk ödülünü kazandı.  2017'de, ligdeki rakipleri Paris Saint-Germain'e, 2018'de kalıcı hale getirilen ve 180 milyon €'luk bir transfer artı eklentilerle kalıcı hale getirilen ve onu hem en pahalı ikinci oyuncu hem de en pahalı genç oyuncu yapan ilk krediyle imzaladı.[4 ]  Orada, Mbappé üç Ligue 1 şampiyonluğu, üç Fransa Kupası şampiyonluğu kazandı, iki kez Ligue 1 Yılın Oyuncusu seçildi ve art arda üç sezondur Ligue 1'in en skorer ismi oldu.  Ayrıca kulüp tarihinin en çok gol atan üçüncü futbolcusu.

 Uluslararası düzeyde, Mbappé Fransa formasıyla ilk çıkışını 2017'de 18 yaşında yaptı. 2018 FIFA Dünya Kupası'nda Mbappé, bir Dünya Kupası'nda gol atan en genç Fransız oyuncu oldu ve Pelé'den sonra gol atan ikinci genç oldu. bir Dünya Kupası Finali.  Fransa'nın turnuvayı kazanmasıyla birlikte ikinci en yüksek golcü olarak bitirdi ve performansları için En İyi Genç Oyuncu ve Yılın Fransız Oyuncusu ödüllerini aldı.

Devamını Oku

Kylian Mbappé Filmografi

Tümünü Gör

Foto Galeri

Tümünü Gör