Wes Craven

Giriş - Üye Ol
Anasayfa > Wes Craven
Sanatçı

Wes Craven

Adı Soyadı: Wes Craven
Doğum Tarihi: 02 Ağustos 1939
Ülke: ABD
Mesleği: Senarist, Yapımcı, Yönetmen, Oyuncu, Senarist (Kitap)
Videolar: Wes Craven Videoları
14 kişi eklemiş

Biyografi

Wes Craven,2 Ağustos 1939 tarihinde Ohio eyaletinde dünyaya geldi.Wheaton Üniversitesinde yazarlık ve psikoloji okudu.Sinema sektöründe ilk işine New York'ta ses teknisyenliği yaparak başladı.

İlk ciddi çıkışını 1977 yılında çektiği 'Tepenin Gözleri' filmiyle yakaladı.Asıl çıkışınıysa 1984 yılında Fredy Krueger ismiyle bütünleşen Elm Sokağı Kabusu ile yaptı.Serinin diğer 7 filminden sadece 2sinin yönetmenliğini yaptı.

Bu başarısının ardından korku sinemasının en populer olduğu dönemde kalsikler arasında yerini almış 'The Serpent And The Rainbow' adlı filmi çekti.

1996 yılında çok sevilen Scream serisinin ilk filmini çeken yönetmenin en son filmi ise 2006 yılında 20 yönetmenin ortak çalışması olan ve Paris'i anlatan 'Paris,Sevi Seviyorum' filmidir.

Filmografi (28)

AmericanGangster Kullanıcısının Avatarı
yorumu oylayın:(1) kişi
ÇevrimdışıAmericanGangster, söylemiş
Yorum Puanı: 5.00, Tarih: 05.05.2008 16:30
korku filmlerinin ustası her filmi süper adam işi biliyor korku filmi üzerine yönetmen wes craveni gecicek kimse yok bnce harika birisi tepenin gözleri ve freddy serisinin devamını bekliyorum işallah serinin devam filmini çeker
Bu yoruma cevap verilmemiş - Cevap ver
Krueger Kullanıcısının Avatarı
yorumu oylayın:(1) kişi
ÇevrimdışıKrueger, söylemiş
Yorum Puanı: 4.00, Tarih: 09.12.2007 22:34
hayallerimin senaristi!!! bir insan bir işte ancak bu kadar başarılı olabilir.ayakta alkışlanması gereken ender bir sanatçı.
Bu yoruma cevap verilmemiş - Cevap ver
nevazen Kullanıcısının Avatarı
yorumu oylayın:(3) kişi
Çevrimdışınevazen, söylemiş
Yorum Puanı: 4.67, Tarih: 17.11.2007 00:53
hoşuma gitmeyen hiç bir filmi yok helal olsun bence,hele freddy ler için ayrıca teşekkür ediyorum kendisine:)
Bu yoruma cevap verilmemiş - Cevap ver
ozanovski Kullanıcısının Avatarı
yorumu oylayın:(2) kişi
Çevrimdışıozanovski, söylemiş
Yorum Puanı: 5.00, Tarih: 16.11.2007 19:26
benim sevdiğim yönetmen ve yapımcıların arasında umarım iyi filmlerle yine karşımıza çıkar
Bu yoruma cevap verilmemiş - Cevap ver
slovkin Kullanıcısının Avatarı
yorumu oylayın:(3) kişi
Çevrimdışıslovkin, söylemiş
Yorum Puanı: 4.67, Tarih: 12.09.2007 16:35
george lucas bilim kurgu için neyse bu adam da korku için o dur heralde.çığlık gibi gerilim türünde sinema koltuklarından bizi zıplatan,freddy gibi kimimizin kabusundan gördüğünde öleceğini sandığı anti-kahramanların yaratıcısı.elbette sinema hayatının büyük bir bölümünü freddy e adaması ve sonuç olarak freddy nin yıldızı ile davalık olması da ilginç bir nokta. çığlık filminde karşımıza yine ağırlıkla gençleri hedefleyen bir kahraman yaratıyor.çığlığı freddy de denediği gibi devam ettirseydi eminim banallaşacaktı ama neyse ki bu hataya düşmedi.üç filmle de olsa sonuçta çığlık tablosundan alınma maskesi ile efsanevi bir katili aramıza kazandırdı.her korku filminin altına girip başarabileceğini düşündüğüm korku dozajını abartmayan önemli bir yönetmen.
Bu yoruma cevap verilmemiş - Cevap ver
darkempier Kullanıcısının Avatarı
yorumu oylayın:(2) kişi
Çevrimdışıdarkempier, söylemiş
Yorum Puanı: 4.50, Tarih: 12.07.2007 18:56
bu adamın flimleri sadce tepenin gözleri ile bitmio bu adaam elm sokağı kabusu ve çığlık gibi korku serilerinin de yönetmeni bu adam bi fenomen
Bu yoruma cevap verilmemiş - Cevap ver
Doluluk oranı: %99
Wes Craven kutucuğunu sitenize ekleyin!

Aşağıdaki kodu kopyalayıp sitenize yapıştırın: