Son 10 Yılın En İyi Cin Filmleri

Son on yılda çıkan en iyi cin filmlerini sizler için derledik!

Ülkemizde korku filmleri denildiğinde, genellikle cinlerle ilgili yapımlar ilk akla gelenler arasında yer alır. Bu listede, son on yılın en etkileyici cin temalı filmlerini bir araya getirdik. 

İşte sizler için seçtiğimiz en ürkütücü cin filmleri!

İyi seyiler!

1. Kiki: Lanet-i Cin

Orijinal İsmi: Kiki: Lanet-i Cin

Süre: 85dk
Tür: Korku
Yönetmen: Mustafa Miraç Kaya
Yapımı: 2020 - Türkiye

Aradığı mutluluğu görücü usulü yaptığı evliliğinde bulamayan Muzaffer, eşi Şenay ve iki çocuğunu bırakıp, yasak aşk yaşadığı Satı ile evlenir. Satı ile evliliğinden dünyaya gelen kızı Elif, şizofreni hastasıdır ve sürekli halüsinasyonlar yaşamaktadır. Kızının hastalığını kabul etmeyen Muzaffer, kızını bu durumdan kurtarmak için sürekli doktorlara başvurur fakat hiçbir sonuç almaz. Çareyi önce komşuları aracılığı ile tanıştığı astrolog Yeliz'de, daha sonra ise Yeliz aracılığı ile tanıştığı Bedir isimli medyumda arayan Muzaffer, Bedir’in kızı için son çare olduğuna inanmaktadır. Bedir’in Elif’i kurtarma çabaları sonuç vermez. Zira Bedir’in de fark edemediği farklı bir etki sadece Elif’i değil tüm aileyi çoktan esir almıştır ve Muzaffer kendisi ile ailesini uçsuz bucaksız bir labirentin içinde bulmuştur. Bedir’in aileyi kurtarma çabaları içerisindeyken farkında olmadan ortaya çıkartacağı sırlar, tüm bağları kopartacaktır. Hangisi hayal, hangisi gerçek. Siyah ve beyazın ortasındaki ince bir çizgide yürürken bir ailenin yok yere yok oluşuna tanıklık eden Bedir’in bıkmadan usanmadan verdiği bu mücadelenin,aslında kanlı bir intikam savaşına dönüşmesi, hiç umulmayan bir netice ile son bulacaktır.

2. Araf 2: Cin Bebek Doğuyor

Orijinal İsmi: Araf 2

Tür: Korku
Yönetmen: Biray Dalkıran
Senarist: Biray Dalkıran
Yapımı: 2019 - Türkiye

2006 yapımı Araf'ın devamı filmi olan Araf 2'de birbirlerini çok seven ve mutlu bir evlilikleri olan Kübra ve Ahmet’in hikayesi anlatılıyor. Çiftin hayatı anlam veremedikleri olaylar nedeniyle kabusa döner. Doktor, Kübra’ya sara teşhisi koyarken mahallenin imamı Kübra’nın yaşadıklarını öğrenince genç kadına cin musallat olduğunu iddia eder. Ahmet bu olanlara mantıklı bir açıklama bulmaya çalışır ancak art arda yaşanan bazı kötü olaylar karşısında ne düşüneceğini bilemez. Önce Kübra’nın babaannesi ölür, ardından kilitli bir dolapta yok edilemeyen bir muska bulurlar. Kübra’nın durumu ise günden güne kötüleşmektedir. Kendisine musallat olan cin en acımasız cin kabilesi olan Cühenna Kabilesi’nin padişahıdır.

3. Cin-i Ayet

Orijinal İsmi: Cin-i Ayet

Süre: 102dk
Tür: Korku
Yönetmen: Uğur Akünlü
Senarist: Taylan Işıklar
Yapımı: 2018 - Türkiye

Henüz küçük yaşta ailesini cinlerin saldırısında kaybeden ve ömrünün geri kalanını cinlerle mücadeleye adayan Salih, kendisini en güçlü ifrit olan Se'nik'in hazırladığı bir lanetin orta yerinde bulur. Salih bir yandan ifritlerle mücadele ederken, diğer yandan varlığını yeni öğrendiği kardeşi Serpil'i korumaya çalışır.

4. Cin Tepesi

Orijinal İsmi: Cin Tepesi

Süre: 81dk
Tür: Korku
Yönetmen: Furkan Düzen
Yapımı: 2018 - Türkiye

Kurmaca bir film olmadığı iddiasını taşıyan Cin Tepesi; Fatih Hasanoğlu ve Furkan Düzen'in paranormal olayları araştırdıkları YouTube kanalları "Bilinmeyen” için çektikleri bir videonun, profesyonel bir ekipten aldıkları destekle herhangi bir dijital efekt eklemeden montajlanmasıyla ortaya çıkmıştır. Filmin yönetmenleri ve oyuncuları olan Fatih Hasanoğlu ve Furkan Düzen, 13 Eylül'de ilk kez gittikleri ve yerel halkın "Cin Tepesi" adını verdiği bir köyde cinleri görüntülemeyi başarır ancak kameraları yetersiz kalır. Bunun üzerine profesyonel bir ekiple anlaşarak dört gün sonra bir kez daha Cin Tepesi'ne giderler. Film, bu yolculukta yaşanan karanlık ve korkutucu olayları konu alıyor.

5. El Ummar

Orijinal İsmi: Cin Yuvası

Süre: dk
Tür: Korku
Yönetmen: Tuncer Gürbüz
Yapımı: 2018 - Türkiye

Dini vecibelerini günü gününe yerine getirmeye çalışan bir adam olan Miraç'ın (Mustafa Miraç Kaya) çocukluğu, yanında büyüdüğü babaannesinin yüzünden büyü materyallerinin arasında, büyüyle iç içe geçmiştir. Ummar cinleriyle işbirliği yapan babaannesinin yaptıklarından hoşnut olmayan Miraç evden ayrılıp İstanbul'a gelir. Medyum olarak insanlara yardım etmeye çalışan Miraç, bir gün Esma ile tanışır. Esma'nın ailesine büyü yapıldığını ve büyünün en çok Esma'nın ablası Duygu'yu etkisi altına aldığını anlayan Miraç, iyi tanıdığı Ummar cinleriyle büyük bir mücadeleye girişir.

6. Siccin 5

Orijinal İsmi: Siccin 5

Süre: 92dk
Tür: Korku
Yönetmen: Alper Mestçi
Senarist: Alper Mestçi
Yapımı: 2018 - Türkiye

12 yaşındaki Hale (Merve Ateş), görenlerin tuhaf bulduğu imajı, tekinsiz hareketleri olan bir çocuktur. Babasını hiçbir tanımamıştır, nitekim babası, annesi hamileyken iz bırakmadan ortadan kaybolmuştur. Annesi, halası Azra ve yaşlı babaannesiyle yaşayan Hale, bir gece rüyasında babasını görür, babası onu yıllar önce yasak bir şeytani ayinin yapıldığı, dededen kalma Karain Köyü'ndeki bir eve çağırır. Bu rüyanın ardından Hale'de korkunç değişimler gözlemlemeye başlarlar. Bu durumdan halası ve halasının sevgilisi Selim başta olmak üzere herkes etkilenecektir.

7. Dabbe: Cin Çarpması

Orijinal İsmi: Dabbe: Cin Çarpması

Süre: 135dk
Tür: Korku
Yönetmen: Hasan Karacadağ
Senarist: Hasan Karacadağ
Yapımı: 2013 - Türkiye

Psikiyatrist Ebru Karaduman ve Cinci Faruk Akat olarak bilinen Cin Çıkarma uzmanının aynı anda ilgilendikleri cin çarpılma vakasının ana kahramanı Kübra Duran isimli genç bir kızdır. Bir define bulma olayıyla ilgili korkunç ve lanetli bir geçmişe sahip olan Kıbledere köylüsü Kübra, aynı zamanda Ebru’nun çocukluk arkadaşıdır. Kübra, kına gecesinde aniden cinlerin saldırısına uğramış ve içinde büyüyen çok güçlü ve tehlikeli bir varlığın tehdidi altına girmiştir. Psikiyatrist Ebru, görüntülü olgu sunumu için Kübra'yı incelemeye alıp, Cinci Hoca dedikleri kişilerin hastalara yaptıklarını ve sonuçlarını kamera ile kayıt altına almak istemektedir. Psikiyatr ve Hoca birlikte Kübra'nın ailesiyle yaşadığı köy evine varırlar. Din ve bilim arasındaki bu çekişme gerçekler ortaya çıktıkça dehşete dönüşmeye başlar. İlk başlarda olaylar çözüme doğru giderken, Kıbledere’nin geçmişinde saklı olan ürpertici olaylar ve tuhaf bir şifre ortaya çıkınca, herkes için cehennem saatleri başlar.

8. Perde: Ayn-ı Cin

Orijinal İsmi: Perde: Ayn-ı Cin

Süre: dk
Tür: Korku
Yönetmen: Ediz Günay
Senarist: Ediz Günay
Yapımı: 2017 - Türkiye

Ünlü bir yazar olan Okan, yeni kitabını yazmak üzere memleketi Antalya'ya gider. Burada doktor arkadaşı Levent'in yönlendirmesiyle bozuk gözlerini tedavi ettirmek üzere lazer ameliyatı olur. Ancak bu ameliyat adeta gözlerindeki perdeyi kaldırır. Ruhlar alemini görebilmeye başlayan Okan, bu durumdan kurtulmak için uğraşsa da bu kolay olmayacaktır.

9. Siccin 6

Orijinal İsmi: Siccin 6

Süre: 95dk
Tür: Korku
Yönetmen: Alper Mestçi
Senarist: Alper Mestçi
Yapımı: 2019 - Türkiye

Siccin serisinin yeni filmi olan “Siccin 6” babasından kalan miras sebebiyle üvey annesi ile sorunlar yaşayan Yaşar’a odaklanıyor. Bir gün Yaşar aynı evde yaşadığı baldızı Canan’ın kendisine aşık olduğunu öğrenir. Bu olayın şokunu atlatamadan, evinde korkunç olaylar yaşanmaya başlar. Üstelik, Yaşar’ın akli dengesi bozuk kızı Efsun’da bu süreçte karanlık geçmişi ile yüzleşecek ve aileyi daha zorlu günlere sürükleyecektir. Bu esnada, Orhan’da kendisine bahşedilmiş yeteneğin hayır mı yoksa şer mi olduğunu sorgulamaktadır.

10. Magi

Orijinal İsmi: Magi

Süre: 132dk
Tür: Korku
Yönetmen: Hasan Karacadağ
Senarist: Hasan Karacadağ
Yapımı: 2016 - Türkiye

İstanbul'da İngilizce öğretmenliği yapan hamile kardeşi Marla'nın acil çağrısı üzerine apar topar New York'tan Türkiye'ye gelen gazeteci Olivia Watkins geldiği gün kardeşinin esrarengiz ölümüyle sarsılır. Sır dolu ölümü araştırmak Olivia'ya düşer. Türk korku sinemasının önde gelen ismi Hasan Karacadağ, bu filminde uluslararası çapta tanınmış oyuncularla çalıştı. Kenan Ece'nin yanısıra Stephen Baldwin ve Michael Madsen, filmin oyuncu kadrosunda bulunuyor.