Ormanda Geçen En İyi Korku Filmleri!

Ormanda geçen en sürekliyisi korku filmlerini sizler için derledik!

Ormanlık alanlar ve ormanlar, korku hikayeleri için en etkili arka planlardan biridir ve ormanda geçen en iyi korku filmleri, yalnızca bir orman veya ormanın getirebileceği doğayla iç içe olan korkuları kullanır. Bu filmler aynı zamanda fikirleriyle daha kışkırtıcı, şok edici ve deneysel olma eğilimindedir. Ormanlarda geçen en bilinen korku filmlerinden bazıları, korkunun farklı alt türlerine yayılır.

İşte sizin için seçtiğimiz ormanda geçen en iyi korku filmleri!

İyi seyirler!

1. Yok Oluş

Orijinal İsmi: Annihilation

Süre: 115dk
Tür: Bilim Kurgu , Korku
Yönetmen: Alex Garland
Senarist: Alex Garland
Yapımı: 2018 - ABD , İngiltere

Eşinden bir süredir haber alamayan bir biyolog, bir psikolog, antropolog ve araştırmacıyla birlikte, tüm teknolojik nimetlerden uzaktaki X-Bölgesi'ne doğru yola çıkar. Ancak burada umduklarından çok daha farklı şeyler bulacaklardır.

2. The Ritual

Orijinal İsmi: The Ritual

Süre: 94dk
Tür: Gerilim , Gizem , Korku
Yönetmen: David Bruckner
Senarist: Joe Barton
Yapımı: 2017 - ABD , İngiltere , Kanada

Üniversiteden tanışan beş arkadaş Phil, Dom, Hutch, Luke ve Rob bir barda buluşup yapacakları yolculuk hakkında konuşurlar. Rob İsveç’te doğa yürüyüşüne gitmeyi önerir ancak grubun kalanları anında bu fikri reddeder. Gecenin ilerleyen saatlerine grup barı terk eder ve dönüş yolunda Rob bir şişe votka almak istemektedir. Bunun için girdiği dükkânda şok içinde kalan Rob buz keser. Dükkân soyulmaktadır, Luke hemen saklanacak bir yer bulsa da Rob apaçık ortada soyguncularla karşı karşıyadır. Soyguncular Rob’dan cüzdanını, saatini ve yüzüğünü vermesini ister. Sadece yüzük konusunda tereddüt eden Rob soyguncularla tartışır. O sırada hala görünürde olmayan Luke ise olaya müdahale etmek için eline bir şişe alır ve harekete geçer. Ancak soyguncular Luke müdahale edene kadar Rob’u, Luke’un gözlerinin önünde öldürür. Rob’un ölümünden altı ay sonra onun anısına İsveç’e doğa yürüyüşüne giden ekip, yürüyüş rotası olarak Kungsleden (Kral Yolu)’nu seçer. Ancak bir noktada Dom ayağını burkar ve yürümekte zorlanır. Bunun üzerine farklı bir yol denemeye karar verirler. Daha kısa olan bu yolda karşılarına garip semboller ve ağaca asılı şekilde bırakılmış bir geyik çıkar. Fırtınanın da bastırması ile birlikte bir kulübede geceyi geçirmeye karar verirler.

3. The Burning

Orijinal İsmi: The Burning

Süre: 91dk
Tür: Korku
Yönetmen: Tony Maylam
Yapımı: 1981 - ABD , Kanada

Yaz kampında bir müstahdem, kendisine yapılan bir eşek şakası yüzünden kazara yanar. Seneler sonra tedavi gördügü hastaneden çıkar. Ancak intikamı çok acı olacaktır. Film İngiltere'de uzun bir süre yasaklılar listesinde yer aldı.

4. Ölüm Çıkmazı

Orijinal İsmi: Dead End

Süre: 83dk
Tür: Gerilim , Gizem , Korku
Yapımı: 2003 - ABD , Fransa

Noel akşamıdır.Frank Harrington her yıl yaptığı gibi karısını ve çocuklarını arabayla Noel kutlaması için kayınvalideseinin evine götürmektedir.Ancak bu sene ilk defa hayatının en büyük hatasını yaptığını bilmeden kestirmeden gitmeye karar verir.Ormanda etrafına ölüm saçan beyaz elbiseli bir kadın belirir. Yoldaki tabelelar erişilmesi imkansız olan bir kasabayı işaret etmektedir.Kilometreler bitmek tükenmek bilmeksizin birbirini izlerken Harrington'lar kontrol edemedikleri tek bir arzunun pençesinde kıvranmaktadırlar; izledikleri yoldan kurtulmak.  

5. Kulübeye Tıklat

Orijinal İsmi: Knock at the Cabin

Süre: 100dk
Tür: Gerilim , Gizem , Korku
Yönetmen: M. Night Shyamalan
Senarist: M. Night Shyamalan
Yapımı: 2023 - ABD

Uzak bir kulübede tatil yapan genç bir aile, kıyameti önlemek için kendilerinden düşünülemez seçimler yapmalarını talep eden dört silahlı yabancı tarafından rehin alınır. Dış dünyaya sınırlı erişimi olan aile, her şeylerini kaybetmeden önce neye inandıklarına karar vermelidir.

6. Dehşet Kapanı

Orijinal İsmi: The Cabin in The Woods

Süre: 95dk
Tür: Gerilim , Gizem , Korku
Yönetmen: Drew Goddard
Yapımı: 2011 - ABD

Beş üniversite öğrencisi arkadaş, ormanda gizemli bir kabinde bir haftasonu geçirecektir. Eve ulaştıklarında dış dünyayla hiçbir iletişim araçlarının olmadığını görürler. Bodrumu incelemeye gittiklerinde tuhaf şekiller ve figürlerle karşılaşırlar. Bu sırada ölümcül bir zombi ailesini uykusundan uyandıran gençlerin başınaa gelecekler bu kadarla sınırlı kalmayacaktır.

7. Lanetli Topraklar

Orijinal İsmi: The Ruins

Süre: 91dk
Tür: Korku
Yönetmen: Carter Smith
Senarist: Scott B. Smith
Yapımı: 2008 - Almanya , ABD , Avustralya

Meksika’nın pırıl pırıl güneşi, sıcak suları, kızgın ve neredeyse altından kumlu sahilleri her yıl sayısız turisti davet eder. Böyle ortamlar özellikle ucuz eğlence arayan gençlerin ilgi odağıdır. Çok iyi arkadaş olan Amy ile Stacy, yanlarına erkek arkadaşlarını da alarak Meksika’daki turistik bir bölgeye tatile giderler. Amy’nin tıp öğrencisi olan erkek arkadaşı Jeff oldukça kültürlü bir gençtir. Stacy’nin erkek arkadaşı Eric ise partilere katılmaktan aşırı zevk alan özgür ruhlu bir insandır. Grubun tatili sona yaklaşırken antik Maya harabelerini görme umuduyla bir ormana yolculuk yaparlar. Ancak arkeolojik kazı bölgesine vardıklarında beklenmedik olaylar meydana gelince korkuya kapılan genç gezginler, eski bir taş yapının tepesine sığınırlar. Orada gizlenmiş ölümcül tehditle yüz yüze kaldıklarında gençler için vahşi bir hayatta kalma mücadelesi başlayacaktır.

8. Kan Gölü

Orijinal İsmi: Eden Lake

Süre: 91dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: James Watkins
Senarist: James Watkins
Yapımı: 2008 - İngiltere

Bir grup genç, kendilerini kanıtlamak amacıyla şiddete başvurur ve altından kalkamayacakları bir durum yaratırlar. Panikleyerek sadistleşen gençler, bundan sonra çiftle aralarında bir kedi fare kovalamacası başlatır.

9. Korku Kapanı

Orijinal İsmi: Wrong Turn

Süre: 84dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: Rob Schmidt
Senarist: Alan B. McElroy
Yapımı: 2003 - Almanya , ABD , Kanada

Chris, Mustang'ine kurulmuş 3 saat sonraki iş randevusuna yetişmeye çalışmaktadır. Bir kaza yüzünden otoyolun trafiğe kapalı olduğunu görünce kestirme olduğunu tahmin ettiği bir yan yola sapar. Ne yapıp edip bu randevuya yetişmelidir! Bu sırada, içinde Jessie, Carly, Carly'nin erkek arkadaşı Scott, Evan ve onun kız arkadaşı Francine'in bulundukları Range Rover’ın lastikleri patlamıştır. Bu ıssız yolda mahsur kalan gençler ne yapacaklarını düşünmektedir. Chris kestirme yolda son sürat giderken gördüğü bir hayvan leşi yüzünden dikkati dağılır. Araba kontroldan çıkar ve yolun ortasında duran Range Rover'a çarpar. Lastikleri patlayan birde üstüne kaza yapan altı genç bir telefon kulübesi bulup, yardım istemeye karar verirler. Üstelik patlayan lastiklerinin sebebini bulmuşlardır. Yolun ortasına biri ya da birileri dikenli teller yerleştirmiştir! Evan ile Francine'i arabalara göz kulak olmak için bırakan gençler ormanda yürümeye başlarlar. Çok geçmeden bir kulübeye ulaşırlar. Avcılara ait olduğunu sandıkları bu kulübe çeşit çeşit silah ve bir anlam veremedikleri tüyler ürpertici av ganimetleriyle doludur. Bilmedikleri şeyse Evan ile Francine'in çoktan avcıların eline düşmüş ve vahşice öldürülmüş olduklarıdır.

10. Gece Gelen

Orijinal İsmi: It Comes at Night

Süre: 91dk
Tür: Dram , Gizem , Korku
Yönetmen: Trey Edward Shults
Senarist: Trey Edward Shults
Yapımı: 2017 - ABD

Paul vahşi doğanın ortasındki kulübesinde, eşi ve oğluyla birlikte kendine göre bir düzen sağlamayı başarmış bir adamdır. Dışarıdaki belirsiz tehlikelere karşı gündüzleri son derece tedbirli davranan, geceleri kesinlikle kimseyi dışarı çıkarmayan Paul ve ailesinin yanına günün birinde zor durumdaki genç bir aile sığınır. Paul, hepsi için hayati önem taşıyan kurallara yeni misafirlerinin de harfiyen uymasını ister. Ancak 2 ailenin de iyi niyetli çabalarına rağmen dışarıdaki tehdidin yarattığı paranoya, içeride kalanlara hiç de kendilerinden beklemedikleri şeyler yaptıracaktır.