En İyi Çizgi Filmler!

Çizgi film sevdasını çocuklukta bırakmayanların seveceği bir liste ile karşınızdayız!

Kim çizgi film izlemeyi sevmez ki? Sınırsız yaratıcılıktaki dünyaları ile izleyicilere yepyeni ihtimaller sunan bu sanat eserleri, gördüğümüz anda bize nostaljik bir his veriyor. Bu listede, bu film türünün en beğendiğimiz örneklerini sizler için derledik.

İyi seyirler!

1. Rock-A-Doodle

Orijinal İsmi: Rock-A-Doodle

Süre: 77dk
Yönetmen: Don Bluth , Dan Kuenster
Senarist: David N. Weiss
Yapımı: 1991 - ABD , İngiltere , İrlanda

Arkadaşlık, cesaret ve rock and roll ile birleştirilmiş zevkli bir macera, canlı bir aksiyon ve animasyon. Admond adlı küçük çocuk Chanticleer hakkındaki en sevdiği hikayesini okur. Olağandışı bir günde gizemli bir yabancı ile kavga ederken Chanticleer o olmaksızın kargasını ve güneşi doğurur dehşetle.Çiftlik avlusundaki arkadaşları tarafından alay edilen Chanticleer şehirde talihini aramak için çiftlikten ayrılır. Edmond'un hikaye kitabı fantazileri sihirli bir maceraya dönüştürür.

2. Prenses ve Kurbağa

Orijinal İsmi: The Princess and The Frog

Süre: 97dk
Yönetmen: Ron Clements , John Musker
Yapımı: 2009 - ABD

Tiana, bir restoran açma hayaline ulaşmak için canla başla çalışan New Orleanslı bir garsondur. Bir gün en yakın arkadaşının kostüm partisinde konuşabilen bir kurbağayla karşılaşır. Kurbağanın tekrar insana dönüşmesi için onu öpmeye ikna olan Tiana, kendisi de bir kurbağaya dönüşür. İkili, tekrar insana dönüşmek için New Orleans bataklıklarında heyecanlı bir maceraya atılırlar.

3. Çocuk ve Balıkçıl

Orijinal İsmi: Kimi-tachi wa Do Ikiru ka

Süre: 124dk
Yönetmen: Hayao Miyazaki
Senarist: Hayao Miyazaki
Yapımı: 2023 - Japonya

İkinci Dünya Savaşı devam ederken genç Mahito, annesinin trajik ölümüyle sarsılır. Tokyo'dan yeni üvey annesi Natsuko'nun huzurlu kırsal evine yerleşir. Hayatına alışmaya çalışırken bu yeni dünya Mahito'nun "uzun süredir bekledikleri kişi" olduğu konusunda ısrarcı gri bir balıkçıl ile karşılaşmasıyla daha da alışılmadık bir hal alır.

4. Anastasia

Orijinal İsmi: Anastasia

Süre: 94dk
Yönetmen: Gary Goldman , Don Bluth
Yapımı: 1997 - ABD

Bolşevik İhtilali'yle Çarlık yönetimine son verilmiş ve bütün kraliyet üyelerinin hayatına son verildiği düşünülmüştür. Bu olaydan yıllar sonra sokaklarda, kraliyet üyesi Anastasia'nın hâlâ hayatta olduğu söylentisi dolaşmaya başlar. Anastasia'nın Fransa'ya kaçmış olan büyük annesi, gerçek Anastasia'yı bulabilirse bir para ödülü vereceğini açıklar. Bunu duyan dolandırıcı Dimitri ve Vladimir, para ödülünü kazanmak için kimsesiz Anya'yı bir prenses gibi eğitmeye karar verir.

5. Define Gezegeni

Orijinal İsmi: Treasure Planet

Süre: 95dk
Yönetmen: Ron Clements , John Musker
Senarist: Ron Clements
Yapımı: 2002 - ABD

Küçüklüğünden beri uzay maceralarına hayran olan cesur genç Jim Hawkins, her zaman uyuduğunda okuduğu, kayıp defineler hakkındaki korsan hikayelerine hayrandır. Bir gün bir uzay gemisinden evlerinin önüne düşen inen yaşlı bir adam, Jim'e bir emanet verir. Jim'e bunu korumasını söyler. Jim emaneti açar ve okuduğu hikayerlerdeki Define Gezegeni'nin  keşfeder. Aile dostları Doctor Doppler ile çıktıkları macera Jim'in hayallerinin de ötesinde olacaktır.

6. Wolfwalkers

Orijinal İsmi: Wolfwalkers

Süre: 103dk
Yönetmen: Tomm Moore
Senarist: Will Collins
Yapımı: 2020 - ABD , Çin , Fransa , İrlanda , Lüksemburg

Batıl inanç ve sihir çağında, kurtların şeytani ve evcilleştirilmesi gereken bir kötü olarak görüldüğü bir zamanda, genç bir avcı olan Robyn, son sürüyü yok etmek için babasıyla birlikte İrlanda'ya gelir. Ancak Robyn vahşi bir yerli kızı olan Mebh'i kurtardığında, arkadaşlıkları onu Wolfwalkers dünyasını keşfetmeye ve onu babasının yok etmekle görevli olduğu şeye dönüştürmeye götürür.

7. Lilo ve Stitch

Orijinal İsmi: Lilo & Stitch

Süre: 85dk
Tür: Animasyon , Aile
Yapımı: 2002 - ABD

Yeryüzü cennetlerinden Hawai’de yaşayan Lilo, kendisini yalnız hissetmektedir. Yalnız gecelerinden birinde bir yıldızın kaydığını gören Lilo, uzayın derinliklerinden bir arkadaş diler. Dileğinin karşılığı, uzay hapishanesi kaçkını ve genetik harikası Stitch olur.   Aslında Stitch’in yönetimindeki uzay gemisi dünyaya çarpmıştır. Stitch de dünyalıların kendisini yadırgamaması için küçük ve sevimli bir köpeğe dönüşmüştür. Stitch’i çok seven Lilo hemen evlat edinir. Bu durum Stitch için bir kabusun başlangıcı olur. Acımasız Dr. Jumbo Jookiba tarafından geliştirilmiş genetik bir denek olmasına rağmen Lilo ve çevresindekilerle olan ilişki sayesinde aile sevgisini tanır. Lilo’nun sevgisi, inancı ve aile kavramına duyduğu saygı Stitch’in genetik yapısını bozar ve sonunda Stitch de insani değerlerle donanır.

8. Aslan Kral

Vahşi Afrika'nın derinliklerinde genç bir aslan doğar. Babası bölgenin kralı olan küçük aslan, kısa zamanda onun yerine geçmek isteyen hırslı düşmanlarının tehdidi altında kalır. Walt Disney'in bu animasyon harikası, 4 dalda akademi ödüllerine aday olmuş, en iyi müzik ve en iyi şarkı dalında Oscar'a layık görüldü. Filmin ödüllü müziklerini Tim Rice, Elton John ve Hans Zimmer yaptı.

9. Yürüyen Şato

Orijinal İsmi: Hauru no ugoku shiro

Süre: 119dk
Yönetmen: Hayao Miyazaki
Yapımı: 2004 - Japonya

Kendi halinde olan 18 yaşındaki Sofie, kötülükler cadısı tarafından 90 yaşında yaşlı bir kadına dönüşür ve bütün hayatı değişir. Kimse tarafından tanınmayan Sofie evini terkeder ve yolculuğu onu sürekli yer değiştiren, içinde Howl isimli bir büyücünün yaşadığı bir şatoya getirir. Sofie'nin üzerindeki lanet ancak bu şatoda çözülebilecektir.

10. Herkül

Herkül, Yunan Tanrı Zeus ve Hera'nın oğludur. Bir tanrı olarak doğan Herkül henüz bir bebekken Zeus'un kardeşi, yeraltı dünyasının tanrısı Hades tarafından kaçırılır ve ölümsüzlüğü ondan alınır. Artık bir yarı tanrıdır. Dünyada tüm bunlardan habersiz büyüyen Herkül, kim olduğunu keşfedince Olimpos'a kabul edilmek ve tam bir tanrı olmak için kendini kanıtlaması gerektiğini öğrenir. Pegasus ve kişisel antrenör Phil'in yardımı ile ünlü bir kahraman haline gelir. Ama Hades hala onun peşindeyken tüm bunlar yeterli olacak mıdır?