Netflix Türkiye'de En Çok İzlenen Filmler (13 -19 Mayıs)

Netflix Türkiye 13 -19  Mayıs 2024 haftasında en çok izlenen 10 filmi açıkladı!

Netflix Türkiye, her hafta olduğu gibi platformda en çok izlenen filmleri listeledi. Listede başı bu hafta "Kurye" çekerken onu "Gelinin Annesi" takip ediyor.

"Netflix'te ne izlesem?" diye düşünenler için platformun en popüler içerikleri belki de bir fikir oluşturabilir.

Kaynak: Netflix Top 10

1. Kurye

Orijinal İsmi: El correo belga

Süre: 102dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Daniel Calparsoro
Yapımı: 2024 - Belçika , Fransa , İspanya

Kurnazlık yaparak bir para aklama planına dâhil olan bir vale, hızlı para akışı ve hızlı arabaların dünyasına hızlıca dalar ve sonunda çakılıp kalır.

2. Gelinin Annesi

Orijinal İsmi: Mother of the Bride

Süre: 90dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Mark Waters
Yapımı: 2024 - ABD

Lana'nın (Brooke Shields) kızı Emma (Miranda Cosgrove) Londra'dan döner ve gelecek ay evleneceğini duyurur. Lana, Emma'nın kalbini çalan adamın, yıllar önce onun kalbini kıran adamın (Benjamin Bratt) oğlu (Sean Teale) olduğunu öğrenince işler daha da karmaşık bir hal alır.

3. Ölümlü Dünya 2

Orijinal İsmi: Ölümlü Dünya 2

Süre: 117dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Suç
Yönetmen: Ali Atay
Yapımı: 2023 - Türkiye

2018 yapımı komedi türündeki "Ölümlü Dünya" filminin devam halkası olan yapımın yönetmen koltuğunda bir kez daha Ali Atay oturuyor. Senaryosunu  Ali AtayAziz Kedi  ve Feyyaz Yiğit'in birlikte kaleme aldığı filmde artık kanun kaçakları olarak hayatlarına devam eden Mermer ailesinin her birinin yaşadığı sorunlara odaklanıyor. Serhan, doğurdu doğuracak olan Begüm ile onları bekleyen yeni hayata alışmaya çalışırken Serbest, hayatında bir kadın olmayışının eksikliğini fark eder. Gazanfer, maskesi düşmüş ailesini örgüte karşı bir arada tutmaya uğraşır. Fakat Zafer örgütün eline düşünce her şey tepetaklak olur. Oğluna kavuşmak isteyen Gazanfer, yardım için eski bir arkadaşına danışacaktır. Mermer ailesi, evlatlarına kavuşmak için son bir vurguna kalkışır.

4. The Batman

Orijinal İsmi: The Batman

Süre: 177dk
Tür: Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: Matt Reeves
Senarist: Matt Reeves , Peter Craig
Yapımı: 2022 - ABD

Batman olarak geçirdiği iki yıl, Bruce Wayne’i (Robert Pattinson) Gotham Şehri’nin gölgelerine sürüklemiştir. Şehrin yozlaşmış yetkilileri ve yüksek profilli kişiler ağı arasında güvenilir müttefikleri Alfred Pennyworth (Andy Serkis) ve Teğmen James Gordon (Jeffrey Wright) ile Batman, kendisini şehir halkı arasında intikamın yegane örneği olarak kanıtlamıştır. Bir katil, bir dizi sadist entrikayla Gotham’ın seçkinlerini hedef aldığında, arkasında bıraktığı şifreli ipuçları, Batman'i yeraltı dünyasını soruşturmaya iter. Batman burada Kedi Kadın olarak da bilinen Selina Kyle (Zoë Kravitz), Penguen olarak da bilinen Oswald Cobblepot (Colin Farrell), Carmine Falcone (John Turturro) ve Riddler olarak da bilinen Edward Nashton (Paul Dano) gibi karakterlerle karşılaşır. Kanıtlar ve failin planlarının ölçeği netleşirken, Batman yeni ilişkiler kurmalı, suçlunun maskesini düşürmeli ve Gotham Şehri’ni uzun süredir rahatsız eden, gücün ve yolsuzluğun kötüye kullanılmasına adalet getirmelidir.

5. Şeytanın Mührü

Orijinal İsmi: The Unholy

Süre: 99dk
Tür: Gizem , Korku
Yönetmen: Evan Spiliotopoulos
Yapımı: 2021 - ABD

James Herbert'ın çok satan kitabı Shrine'dan uyarlanan Şeytanın Mührü, Meryem Ana tarafından ziyaret edildikten sonra aniden duymaya, konuşmaya ve hastalara şifa dağıtmaya başlayan işitme engelli bir kızın öyküsünü anlatıyor. Tanıyan tanımayan birçok kişi onun mucizelerine tanık olurken gözden düşmüş bir gazeteci (Jeffrey Dean Morgan) olayı araştırıp kariyerini canlandırmak amacıyla bu küçük New England kasabasına gelir ve etrafında korkutucu olaylar yaşanmaya başlayınca bu mucizelerin Meryem Ana'dan mı yoksa çok daha kötü niyetli bir şeyden mi kaynaklandığını sorgulamaya başlar.

6. Şüphe

Orijinal İsmi: Disturbia

Süre: 105dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: D.J. Caruso
Yapımı: 2007 - ABD

Kale Brecht (Shia LaBeouf), babasının kazayla trajik ölümünden sonra girdiği bunalımı atlatmaya çalışan sorunlu bir gençtir. Asık yüzlü, içine kapanık ve çekingendir. İşlediği küçük bir suçtan dolayı yargıç tarafından ev hapsi cezasına çarptırılır. Annesi Julie ise (Carrie-Anne Moss) evin geçimini sağlayabilmek için gece gündüz çalışmaktadır. Tek isteği kayıtsız ve bezgin davranışlarda bulunan oğlunun ihtiyaçlarını karşılayabilmek ,ona babasının eksikliğini hissettirmemek ve iyi bir gelecek sağlayabilmektir. Evinin duvarları adeta Kale’in üzerine üzerine gelmektedir. Zaman geçirebilmek için tüm ilgisini pencerenin dışındaki komşu evlerine yöneltince röntgenci bir genç olup çıkar. Gözetlediği evler arasında, sorunlu geçmişinden kaçmak için yeni taşınan güzel komşu kızı Ashley de vardır. Yerel gazetelerde esrarengiz adam kaçırma olaylarıyla ilgili haberler çıkmaya başlayınca Kale tüm dikkatini komşularından orta yaşlı gizemli adama yöneltir. Genelde sessiz ve sakin bir yer olan kasabada terör estiren seri katilin kapı komşusu olduğuna ikna olmaya başlamıştır. Gözetlemeyi takıntı haline getirerek komşusunun attığı her adımı izlemeye başlar. En küçük hareket,nüans ve detayları bile not almaktadır. Elinde inandırıcı herhangi bir kanıt olmadığı halde kendini birtakım önlemler almak zorunda hisseder. Kuşkularının sağlamasını yapabilmek için güzel komşusu Ashley ile arkadaşı Ronnie’den yardım ister. Ev hapsinde olduğundan tüm bunları evinin sınırlarını aşmadan yapmak zorundadır.

7. Minyonlar 2: Gru'nun Yükselişi

Orijinal İsmi: Minions: The Rise of Gru

Süre: 87dk
Yönetmen: Kyle Balda , Brad Ableson
Senarist: Cinco Paul , Brian Lynch
Yapımı: 2022 - ABD

Stuart, Kevin ve Bob süpermarketten muzlarını alamazlar. Bu sebeple Beyaz Saray’a gidip şikayetçi olurlar. Şikayet etmeye gittiklerinde ise kovulurlar. Buna çok sinirlenen minyonlar; bu yüzden ABD hükümetini devirmeye çalışırlar. Bütün bunlar olurken, kahramanımız Gru’nun ise gençliğine dönüyoruz. Gru minyonlar ile tanışır, ve onların muzlarını almasını sağlar.

8. Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları

Orijinal İsmi: Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

Süre: 142dk
Tür: Fantastik , Macera
Yönetmen: David Yates
Yapımı: 2022 - ABD , İngiltere

Profesör Albus Dumbledore (Jude Law) güçlü karanlık büyücü Gellert Grinndewald’ın (Mads Mikkelsen) büyücüler dünyasının kontrolünü ele geçirmek üzere harekete geçtiğini biliyordur. Onu tek başına alt edemeyeceğinin farkında olan Dumbledore, sihirli yaratıklar uzmanı Newt Scamander’ın (Eddie Redmayne) desteğine ihtiyaç duyar. Oldukça tehlikeli bir görev için Scamannder’dan cesur ekibine liderlik etmesini ister. Bu görevde eski ve yeni pek çok yaratıkla karşılaşmalarının yanı sıra, Grindewald’ın git gide büyüyen müritleriyle de mücadele etmek zorundadırlar.Grindewald ile olan Kan Paktı sebebiyle bizzat onunla savaşamayan Dumbledore’un daha ne kadar kenarda kalacağını ise zaman gösterecektir.

9. Hazine Avcısının Maceraları ve Zümrüt Tablet

Orijinal İsmi: Tad the Lost Explorer and the Emerald Tablet

Süre: 89dk
Yönetmen: Enrique Gato
Yapımı: 2022 - İspanya

Tad'in en büyük hayali arkeolog meslektaşları tarafından kabul görmektir ama sakar yapısı buna engel oluyordur. Nadir bulunan bir lahiti yanlışlıkla tahrip edince bir lanet gerçekleşir ve arkadaşlarının hayatı tehlikeye girer. Belzoni ve Jeff mumyayı kurtarır ve heyecan dolu bir maceranın başlar. Tad ile Sara, Zümrüt Tablet'in lanetine son vermek için dünyanın uzak köşelerine seyahat etmelidirler.

10. Kapının Ardında

Orijinal İsmi: Monster

Süre: 84dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: Rako Prijanto
Yapımı: 2023 - Endonezya

İki arkadaş olan Alana ve Rabin, bir canavar tarafından kaçırılır. Başka seçenekleri olmadığı için savaşmak zorundadırlar.