Merakla Beklenen “Priscilla,” 1 Mart’ta MUBI’de!

31.01.2024 14:23
Merakla Beklenen “Priscilla,” 1 Mart’ta MUBI’de!

Sofia Coppola’dan şöhretin kalbine taptaze bir bakış. Priscilla ve Elvis Presley’nin evliliğinin anatomisi. Merakla beklenen “Priscilla,” 1 Mart’ta MUBI’de.

Oscar ödüllü yönetmen Sofia Coppola’nın gözünden Priscilla ve Elvis Presley’nin ilişkisinin yıllara yayılan serüveni. Filmdeki performansıyla Venedik’te En İyi Kadın Oyuncu seçilen Cailee Spaeny ve yükselen yıldız Jacob Elordi’nin başrolleri paylaştığı “Priscilla,” 1 Mart’tan itibaren sadece MUBI’de.

Ayrıcalıklı görünen hayatların içinde hapsolmuş kadınların hikayelerini anlatmakta usta olan Sofia Coppola, rock'n roll’un kralı Elvis Presley ile yaşamanın ne demek olduğunu, eski eşi Priscilla Beaulieu’nun gözünden anlatıyor. Priscilla Presley ve Sandra Harmon’ın “Elvis and Me” adlı çok satan anı kitabından uyarlanan “Priscilla,” dünya prömiyerini 80. Venedik Film Festivali’nde gerçekleştirdi ve Cailee Spaeny’ye En İyi Kadın oyuncu ödülünü kazandırdı. Spaeny’ye Elvis rolünde, “Euphoria” dizisi ve son olarak “Saltburn” ile dünya çapında üne kavuşan genç oyuncu Jacob Elordi’nin eşlik ettiği film, Coppola’nın kurduğu stilize dünyanın içinde bir ilişkinin bıraktığı hisleri ve şöhretin açtığı yaraları derinlemesine inceliyor. Filmlerinde genç kadınların iç dünyalarını anlatmaya büyük bir ilgi duyan Coppola, Priscilla'nın Elvis'le ilk tanışmalarından yaklaşık 14 yıl sonraki boşanmalarına dek geçen sürede, ikilinin tutkuyla başlayan aşklarını, gelgitli ilişkilerini ve karanlık anlarını tasvir ederken Priscilla’nın gözünden bu şöhretli çiftin yaşamına bakmamızı sağlıyor.

Sofia Coppola: “Sadece Priscilla’nın hikayesine odaklandım”

“Masumiyetin İntiharı” (The Virgin Suicides), “Bir Konuşabilse” (Lost in Translation) ve “Marie Antoinette” gibi filmlere imza atmış Oscar ödüllü yönetmen ve senarist Sofia Coppola, filmin hazırlık sürecinde Priscilla Presley ile sık sık konuştuğunu ve öncelikli amacının onun bakış açısına odaklanmak olduğunu belirtiyor: “Benim için önemli olan Priscilla’nın bu konuda iyi hissetmesi ve filmin, onun kitapta ifade etmeye çalıştıklarını temsil etmesiydi. Projenin en can alıcı noktası buydu: Yapmak istediğim şeyi yaparken aynı zamanda onun hikayesini doğru yansıttığımdan nasıl emin olurum? Elvis ile ilişkilerinde eğlenceli anlar vardı, birbirlerini seviyorlardı ve sonra karanlık anlar vardı. Onları dengeleyerek anlatılanın tek yönlü olmamasına çalıştım. Diğer görüşleri düşünmemeye çalıştım. Sadece onun hikayesine odaklandım.”

Kaynak: Excel İletişim