“Bir Cumhuriyet Şarkısı” Filminin Kadrosu Genişliyor!

15.03.2024 14:42
“Bir Cumhuriyet Şarkısı” Filminin Kadrosu Genişliyor!

Ankara'da bu hafta sonu çekimlerine başlanması planlanan "Bir Cumhuriyet Şarkısı" filminin kadrosu, sektörün önemli isimlerini bir araya getiriyor.

BKM yapım imzalı film, 1930'lu yıllar Türkiye'sine ışık tutacak. "Bir Cumhuriyet Şarkısı"  filmi Cumhuriyet tarihimizin sahnelenen ilk operası olan Özsoy Operası'nın etkileyici hikayesini anlatacak. Filmin başrollerinden biri olan ‘Münir Hayri’ karakterine Ahmet Rıfat Şungar hayat verecek.

Filmin diğer önemli karakterlerinden biri olan ‘Miti’ rolünü ise Bensu Soral canlandıracak. ‘Miti’, Mustafa Kemal'in subaylık yıllarında evlenme teklif ettiği ancak sonrasında ayrıldığı Bulgaristan'ın ünlü komutanlarından General Stilyan Kovaçev ve Ana Kovaçeva'nın kızı olarak biliniyor. Soral, ‘Miti’ rolü için vals dersleri almaya başlayacak.

Ertan Saban, Salih Bademci, Okan Yalabık, Birce Akalay, Melis Sezen, Şifanur Gül gibi önemli isimlerin yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda ise Yağız Alp Akaydın oturuyor. BKM yazı ekibinin kaleminden çıkan "Bir Cumhuriyet Şarkısı" filmi için çekimler bu hafta sonu Ankara’da başlayacak.

Kaynak: Birsen Altuntaş