“Matrix 5” Filmi Yolda!

04.04.2024 14:50
“Matrix 5” Filmi Yolda!

"Matrix" serisine yeni bir halka geliyor!

Warner Bros., "Matrix" evrenine beşinci bir film ekleyeceğini duyurdu. Bu yeni filmde, serinin önceki filmlerinden farklı olarak Lana veya Lily Wachowski yönetmen koltuğunda oturmayacak. Filmi yönetmek üzere "Marslı" (The Martian) filminin senaristi Drew Goddard görevlendirildi. Goddard aynı zamanda senaryoyu yazacak ve yapımcılığını üstlenecek, bu görevde ona ortağı Sarah Esberg eşlik edecek. Lana Wachowski, en son "Matrix" filmi olan 2021 yapımı "Resurrections"ın yönetmenliğini yapmıştı ancak bu yeni filmde yönetici yapımcı olarak yer alacak.

Bu yeni "Matrix" filmi için hangi karakterlerin geri döneceği henüz net değil. Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss'un önceki filmlerdeki rollerini tekrar üstleneceği biliniyor ancak diğer oyuncuların katılımı hakkında henüz bilgi verilmedi. Konuyla ilgili ayrıntılar henüz açıklanmamış olsa da, Warner Bros. Motion Pictures yapım başkanı Jesse Ehrman, hikayenin fantastik dünyayı ilerleteceğini ve serinin ruhunu koruyacağını belirtti.

1999 senesinde başlayan "Matrix" tüm zamanların en etkili bilim kurgu serilerinden biri olarak kabul ediliyor. 2021'de "The Matrix Resurrections" ile yeniden canlansa da bu film, gişe başarısızlığıyla dikkat çekti, bunun nedeni Warner Bros.'un filmi eş zamanlı olarak HBO Max platformunda yayınlamasıydı. Bu yeni "Matrix" filmi, serinin hayranlarını tekrar heyecanlandırmayı ve eski zaferlerine geri dönmeyi umuyor.

Kaynak: Variety