"Rekabet", 15 Milyon Dolarlık Açılışıyla Amerika Gişesinin Zirvesinde!

29.04.2024 10:45

Bu hafta sonu, tenis dünyasında geçen seksi, yıkıcı bir drama olan "Rekabet" (Challengers) filmi, 15 milyon dolarlık gelir elde ederek Amerika gişesinde birinci sırayı aldı.

"Rekabet" (Challengers) Amerika gişesinde birinci sırada yerini aldı. Fakat yüksek bütçesi sebebiyle (55 milyon dolar) daha güçlü bir tanıtıma ve başarıya da ihtiyaç duyuyor. Amazon MGM, filmin Prime Video'daki başarısını artıracağını savunarak, gişe gelirlerinin yanı sıra diğer gelir akışlarına da katkıda bulunacağını ön görüyor. Tabii günümüz dijital yayın platformları konu olunda emin olmak zor.

Zendaya'nın yıldız gücü,"Rekabet" filminin gişe başarısını önemli ölçüde etkiledi ve Hollywood'daki artan önemini gösterdi. Film, diğer son çıkışlarla birlikte, sinema dağıtımı ve tüketimindeki evrimi vurguladı. Ancak, genel gelirler kesinlikle pandemi öncesi seviyelerin altında kalıyor ve bu da sinemaların hala karşı karşıya olduğu zorluklar var demek.

"Rekabet", yönetmen Luca Guadagnino için bir kilometre taşı niteliğinde olup, arthouse beğenisinden daha geniş ticari başarıya geçişin sinyallerini veriyor. Film endüstrisi, değişen izleyici alışkanlıklarına ve dağıtım modellerine uyum sağlarken, bu film, dijital çağda sinemanın değişen dinamiklerinin bir kanıtı olarak duracak gibi görünüyor.

"Rekabet" filminin konusu ne?

Film, tenis oyuncusu ve koç olan Tashi’nin (Zendaya) hikayesine odaklanıyor. Tashi, kocası Art'ı (Mike Faist) vasat bir oyuncudan dünyaca ünlü bir Grand Slam şampiyonuna dönüştürüyor. Onu son yenilgi serisinden kurtarmak için, profesyonel turdaki en düşük turnuva seviyesine yakın bir “Challenger” etkinliğinde oynamasını sağlıyor. Art, burada kendini bir zamanlar umut verici ama şimdi sönmüş halde olan Patrick’in (Josh O'Connor) karşısında buluyor. Ama Patrick herhangi bir oyuncu değil; Art’ın eski en iyi arkadaşı ve Tashi'nin eski erkek arkadaşı.

Kaynak: Variety