Festivalden Önce Okullarda!

04.03.2010 10:44
Festivalden Önce Okullarda!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından AKBANK sponsorluğunda düzenlenen
29. Uluslararası İstanbul Film Festivali, 3–18 Nisan tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Festival, sinemalardan önce geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da önce okullarda başlıyor.

 

AKBANK sponsorluğunda gerçekleşen 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali, heyecanını festival başlamadan okullara taşıyor. Geçtiğimiz yıl İstanbul Film Festivali kapsamında gösterilen Christine Jeffs’in yönettiği Günışığını Temizleme Şirketi adlı film, İstanbul’daki 15 üniversite ve 3 lisenin öğrencileriyle buluşacak. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek film gösterimlerinden önce öğrencilere İstanbul Film Festivali programıyla ilgili bilgi de verilecek.

 

Film gösterimleri, 8 Mart Pazartesi günü saat 11.00’da İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde başlayacak. 1 Nisan Perşembe gününe kadar sürecek gösterimler, aralarında Boğaziçi, Galatasaray,  İstanbul, İstanbul Teknik, Koç ve Sabancı Üniversiteleri’nin de bulunduğu 12 üniversitenin yanı sıra İstanbul Lisesi, Üsküdar Amerikan Lisesi ve Robert Kolej’de ücretsiz olarak gerçekleşecek. “Festivalden Önce Okullardayız” detaylı programını aşağıda bulabilirsiniz.

 

İstanbul Film Festivali’nin “Festivalden Önce Okullardayız” gösterimleri kapsamında 17 Mart Çarşamba günü Boğaziçi Üniversitesi’nde yer alan Mithat Alam Film Merkezi’nde gerçekleşecek söyleşiye Uluslararası İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tan konuk olarak katılacak. Saat 16.00’da başlayacak söyleşiye Azize Tan, 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali programında yer alan filmler hakkında bilgi vererek öğrencilerin sorularını cevaplayacak.

 

PasoFilm! kartıyla öğrenciler, Festivalde daha da avantajlı!

 

İstanbul Film Festival’den öğrencilere bir avantaj daha! Üniversite ve lise öğrencilerine festival boyunca avantajlar sağlayacak PasoFilm! kartı 8 Mart Pazartesi gününden itibaren İKSV binasından ve “Festivalden Önce Okullardayız” gösterimlerinin yapılacağı bütün okullardan, 10 TL karşılığında temin edilebilecek.

 

PasoFilm! kartıyla öğrenciler; festival biletlerinin genel satışı başlamadan, öncelikli bilet alımı yapabilecekler. İzlemek istedikleri filmlerin biletlerini, 19 Mart Cuma günü, 10.00–19.00 saatleri arasında İKSV binasından, tükenmeden alabilecekler. 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali kitapçığına ücretsiz sahip olabilecekleri gibi hafta içi gündüz seanslarından birine davetiyeyle girme hakkı kazanacak, Festival buluşma noktalarında Festival süresince indirim kazanacaklar.